Hoff Thorup inden FCM-kamp: Vi bevarer begge ben på jorden

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Assistenttræner Johannes Hoff Thorup forsikrer, at det ikke er svært for truppen af bevare begge ben på jorden på trods af den flotte start i Superligaen.

Søndag er det igen tid til Superligabold i Right to Dream Park, når FC Midtjylland gæster Farum. I den seneste hjemmekamp leverede FC Nordsjælland en pragtpræstation, da man slog guld-favoritterne fra FCK med 3-1 og assistenttræner Johannes Hoff Throrup håber på, at man kan følge op med en lige så god præstation søndag.

– Vi tror på, at hvis vi spiller op til vores bedste, så har vi også en rigtig god chance mod FC Midtjylland. Vi var virkelig glade for at se de mål, vi scorede i Aarhus. For vi har arbejdet rigtig meget på de kollektive bevægelser oppe foran – altså at flere spillere arbejder samstemmigt og ser situationerne på samme måde. Det var både 1-0 og 3-1 målet fremragende eksempler på. Så det var godt at se og det arbejder vi videre på.

Med en så god stime som den, FC Nordsjælland p.t. er inde i, ville nogle spillere formentlig være tilbøjelige til at blive for selvsikre eller overmodige. Men det er ifølge Hoff Thorup ingenlunde tilfældet i FC Nordsjælland – nærmest tværtimod.

– Stemningen i truppen er i top, men vi bevarer begge ben på jorden. Vi har en masse unge knægte som nærmest hungrer endnu mere efter at komme ud på træningsbanen end før. Så vi bruger virkelig resultaterne som motivation til at gøre os dygtigere. Det er også den fornemmelse, jeg har blandt spillerne. De prøver virkelig at bygge på hele tiden og virker meget motiveret. Så der er ingen stjernenykker – snarere tværtimod faktisk.

Ny træner og ny forberedelse
Hos FC Midtjylland har man for nyligt skiftet ud på trænerposten, hvor Albert Capellas er kommet ind som ny cheftræner. Det har krævet en anden type forberedelse fra trænerteamets side

– Vi kan ikke bruge den seneste kamp mod FCM til ret meget ift. vores forberedelse. Det er også derfor vi – uden at sige for meget – har intensiveret vores analyse over de seneste kampe, de har spillet og har både set dem live og på flere forskellige kameraer. For det er de seneste FCM-kampe, vi kan bruge som forberedelse.

– Der er jo nogle anderledes ting. Udover at formationen er helt anderledes, så gør de også nogle ting på en anden måde. De spiller bolden langt mere op nede bagfra og havde faktisk nogle rigtig gode sekvenser mod Brøndby, hvor det lykkedes for dem. Men det er helt klart et tydeligt tegn på, hvad de vil – deres defensive struktur ser også anderledes ud. Så der er lige et par ting, vi har kigget på i forhold til de træninger, vi laver nu. Men det ændrer ikke ved, at det er vores eget spil, som vi har allermest fokus på, og som vi stoler på, at hvis det sidder lige i skabet, så skal det nok resultere i en god præstation.

Hoff Thorup håber på at opleve den samme stemning fra lægterne som tilfældet var under hjemmekampen mod FCK.

– Stemningen fra tribunen til kampen mod FCK var noget af det bedste, som jeg kan huske at have oplevet som FC Nordsjælland-træner. Og den var klart med til at løfte hele mandskabet og alle omkring. Jeg håber på, at vi kommer til at opleve noget lignende søndag.

Hjemmekampen mod FC Midtjylland spilles søndag den 11. september klokken 14, og det er stadig muligt at købe billetter til kampen her.