Hoff Thorup: Horsens er altid et svært hold at spille mod

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Assistenttræner Johannes Hoff Thorup har stor respekt for fredagens modstander fra AC Horsens, som han mener har udviklet sig meget over de seneste år.

Tre point blev på et splitsekund forvandlet til ét, da FC Midtjylland fik et straffespark i kampens sidste aktion søndag eftermiddag.

Noget af en dukkert for et FC Nordsjælland-hold, der ellers havde spillet en fremragende kamp. Men ifølge assistenttræner Johannes Hoff Thorup er spillerne kommet hurtigt videre fra den ærgerlige oplevelse og har ikke ladet sig påvirke af søndagens mavepuster.

– Det er lige før, at jeg faktisk vil sige tværtimod. Lige da det havde lagt sig og vi havde set kampen igennem igen, så var der rigtig mange, som i stedet havde fokus på, hvor flot en anden halvleg, vi spillede. For der var der rigtig mange ting, vi lykkedes med. Det var på et rigtig højt niveau og det var fedt, at vi kunne dominere mod så god en modstander.

– Lige i momentet var det selvfølgelig hårdt for spillerne. Men de opførte sig fuldstændig eksemplarisk og havde overskud til både fans og alt muligt andet efter kampen. Så de håndterede det virkelig flot. Og så kører denne her liga så hurtigt, at der ikke er tid til at lade det fylde noget. Så vi samlede op på det dagen efter kampen og fik det ud af verden. Siden har der været fuldt fokus på Horsens-kampen.

Fredagens modstander er en svær størrelse, der har udviklet sig markant i løbet af de seneste par år, lyder det fra vores assistenttræner.

– Horsens er et svært hold at spille mod. Det er et hold, der altid er godt forberedt på de kampe, de skal spille. Det er et rigtig godt stykke trænerarbejde, de har lavet derovre.
De har helt klart udviklet sig til at kunne langt mere med bolden. De kan sætte deres wingbacks op i nogle gode situationer, hvor de kan drible og komme til indlæg. Det er det, de laver mange af deres chancer på. Så det er et hold, der er inde i en god udvikling.

– De kan jo også gå tilbage til den ”gamle” Horsens stil, hvor de går lidt mere på nogle direkte bolde og spiller endnu flere indlæg ind. Og det er det, der gør dem svære. For de spiller ikke nødvendigvis kun på én måde. Så vi skal forberede os på begge scenarier – og det har vi selvfølgelig også gjort.

Skal presse højt fra start

Selvom hele taktikken selv sagt ikke kan afsløres, løfter Johannes Hoff Thorup sløret for lidt af den game plan, der er arbejdet på frem mod fredagens kamp i Horsens.

– Vi skal holde dem så langt væk fra vores mål som overhovedet muligt. Det er næsten altid vores plan, når vi spiller mod hold, som bruger mange indlæg i deres spil. Så vi skal gå op allerede i de første situationer, der kommer og presse på deres forsvarsspillere og holde vores bagkæde så højt som overhovedet muligt. Det vil være vores game plan.

– Så ved vi også godt, at hvis vi møder et hold, som går over til at spille mere direkte, så vil vi blive presset ned i nogle situationer. Så det har vi også trænet på at håndtere – selvom det som udgangspunkt ikke er den måde, vi vil spille på.

– Og så er det en kamp, hvor vi i endnu højere grad end mod FC Midtjylland skal kunne dominere med bolden. Vi skal have så få Horsens-perioder på bolden som muligt. Så det er vores vej til tre point

Til slut har Hoff Thorup en opfordring til FCN-fansene.

– Jeg håber at se så mange som muligt fredag aften i Horsens. Det er sidste kamp inden landsholdspause og det er fredag aften, så lad os håbe på en god fredag aften.

Kampen mod AC Horsens spilles fredag den 16. september klokken 19.