Hjemmebane-debut og flot hæder til Brunholt: Det har været en fantastisk start

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Tobias Jørgensen

Amanda Brunholt er glad for den start, hun har fået i FC Nordsjælland. Lørdag fik den 27-årige keeper hjemmebane-debut i kampen mod HB Køge og blev efterfølgende udtaget til ”Rundens hold”.

I lørdags stod Amanda Brunholt for første gang mellem stængerne på hjemmebanen i Right to Dream Park, da topholdet fra HB Køge var på besøg.

Det blev til et ærgerligt nederlag på 1-0, men Brunholt stod en solid kamp og blev efterfølgende valgt til rundens hold i Gjensidige Kvindeliga. Selv var Brunholt da også glad for hjemmedebuten.

– Jeg synes overordnet set, at det gik rigtig fint. Jeg er typen, der altid godt kan finde steder, hvor jeg kan forbedre mig, og kampen i lørdags var ingen undtagelse. Men overordnet set gik det rigtig fint og jeg er da glad for, at jeg kom på rundens hold. Men den kåring ville jeg til hver en tid gerne have byttet for en sejr.

Lørdagens kamp var den fjerde for Amanda Brunholt, der kom til klubben i løbet af sommerens transfervindue. Og hun har nydt den start, hun har fået i klubben.

– Stort set lige efter, at jeg kom til FC Nordsjælland, rejste vi på træningslejr til Ghana. Og det var en virkelig god måde at blive integreret i truppen på. For vi var sammen på en helt anden måde, end vi ville have været herhjemme. Og vi var fælles om nogle fantastiske oplevelser. At se alle børnene og de unge på akademiet var helt enestående. Det var meget inspirerende.

– Fodboldmæssigt har det været meget nemt at komme ind på holdet. Folk – både spillere og staben – er meget åbne og enormt gode til at støtte op om hinanden. Så det er et nemt hold at føle sig godt tilpas på. Derfor har starten været meget nem.

Brunholt har fra starten af været klar over, at hun skulle tage kampen op med Carly Nelson i FCN-målet. Og 27-årige Brunholt trives godt med konkurrencen om pladsen.

– Selvfølgelig vil man helst spille alle kampe. Men jeg synes faktisk, at vi er rigtig gode til at støtte op om hinanden og har det rigtig godt sammen. Jeg synes, at det er vigtigt, at man hjælper hinanden med at udvikle sig og derfor er konkurrencen her i FCN rigtig god. Og det er også tydeligt at mærke, at der er fuld støtte fra de andre keepere til hvem end, Chris vælger til kampene. Og det er super godt.

Næste mulighed for at opleve Amanda Brunholt og resten af FCN-truppen er i morgen, lørdag den 1. oktober, hvor AGF kommer på besøg i Right to Dream Park.

Billetter til kampen kan købes her.