Fra akademi til Superliga: Yannick Agnero

Kategorier

Yannick Agnero har de seneste måneder kunnet kalde sig Superliga-spiller, efter han er rykket permanent op fra U19.

Agnero fik allerede sin debut sidste efterår, hvor han blev skiftet ind i en udekamp i Vejle, og siden er det blevet til to kampe for FC Nordsjælland. Nu er Yannick Agnero en fast del af Superliga-truppen, og her kan du blive lidt klogere på den 19-årige offensivspiller.

Gareth Henderby, Head of Academies:

– Yannick var anfører i sit sidste år på Right to Dream-akademiet, så det fortæller lidt om hans personlighed, at han er en leder. Han går op i sin fodbold og er meget målrettet, samtidig med at han går op i uddannelse, så han var en god leder at have, fordi han tog hele opgaven meget seriøst. I det hele taget er han en populær fyr, og både hans holdkammerater og trænere kan lide at være sammen med ham.

– Som spiller har han allerede opnået en del og har optrådt for sit lands U20-hold, ligesom han havde en god sæson på U19-holdet for FCN. Der er stadig plads til forbedringer, og han skal fortsætte sin udvikling, men han er bestemt på rette vej, og jeg tror, at at det bliver sundt for ham at komme op i Superliga-truppen.

Kasper Kurland, U19-cheftræner:

– Lige når man møder Yannick, kan han godt virke forbeholden, men når man kommer ind til ham, er han både humoristisk og varm. Han har hovedet skruet rigtig godt på, og vi skulle lige vænne os til, at han ikke nødvendigvis var sur, når han lukkede sig om sig selv, men tværtimod var endnu mere målrettet. Så jeg glæder mig til at se ham tage næste skridt.

– Vi får en målscorer op i Superliga-truppen. Han er stærk med ryggen til mål, og han kan også løbe dybt. Og så afslutter han som en hest med sit venstreben. Så han har helt klart nogle spidskompetencer, man lægger mærke til, og nu skal han bare vænne sig til tempoet og fysikken i Superligaen. Forsvarsspillerne er stærkere i Superligaen, og trykket fra omgivelserne er generelt også meget større, så det kræver selvfølgelig noget tilvænning, men det skal nok komme.

Yannick Agnero:

– Overgangen fra U19 til Superliga-truppen har været god, og jeg har kunnet mærke, at jeg tager store skridt i min udvikling. Der er en større stab, og man bliver virkelig presset af en masse gode spillere, som jeg har lært meget af både på og uden for banen. Jeg forberedte mig allerede på livet som professionel fodboldspiller, da jeg spillede på U19, så jeg har egentlig følt mig klar til at tage skridtet, men jeg har også sat pris på min tid på U19, hvor jeg fik mulighed for at blive endnu skarpere på mine spidskompetencer. Og jeg føler, at jeg udvikler dem hver eneste dag med Superliga-truppen.

– Nu er mit hovedfokus selvfølgelig at udvikle mig fodboldmæssigt, men jeg kommer også lige fra en skade, hvor jeg var ude i godt to måneder. Så nu skal jeg først og fremmest tilbage i topform, og så glæder jeg mig til at presse mig selv endnu mere.