Fra akademi til Superliga: Maksim Stjopin

Kategorier

Superliga-truppen er blevet endnu en finne rigere, efter Maksim Stjopin er blevet rykket op fra U19.

Maksim Stjopin kom til FC Nordsjælland i foråret 2021, hvor han indtil nu har huseret på U19-holdet. Nu er den finske angriber blevet en fast del af Superliga-holdet, og debuten i den bedste danske række er måske på trapperne for den 19-årige finne.

Cheftræner U19, Kasper Kurland:

– Maksims tekniske niveau er i toppen her i klubben. Hans førsteberøring, driblinger og spil i små rum er noget af det bedste, vi har i hele klubben. Det, han skal arbejde med, er hans effektivitet foran mål, fordi han kommer til rigtig mange chancer og kunne have scoret mange flere mål i både reserveholdskampe og U19-kampe. Men han er på rette vej og har været igennem en god udvikling – blandt andet har han fået god hjælp af vores diætist og fysiske træner, og det har givet ham nogle flere kilo muskler på kroppen, som han havde brug for. Han kommer til at få større konkurrence på Superliga-holdet, men jeg er sikker på, at det nok skal hjælpe på hans udvikling, og så glæder jeg mig til at se ham i Superligaen.

Chefscout, Steen Nedergaard:

– I vores rekrutteringsafdeling arbejder vi meget struktureret i forhold til at følge samlinger og landskampe i de yngste segmenter i Norden. Så vi følger de forskellige årgange meget tæt og har det fulde overblik over de forskellige årgange, hvor vi kategoriserer spillerne efter, hvornår de kan være interessante at hente ind. I den forbindelse så vi Maksim tidligt og noterede os, at han havde en profil, der passede os. Han tog et gevaldigt hop i sin udvikling, hvor han fik debut i den bedste finske række, og selvom det ramlede sammen med Corona, og vi ikke kunne se ham live, var vi overbeviste om, at han ville passe rigtig godt ind i FC Nordsjælland, og at vi kunne hjælpe ham med at udvikle sig endnu mere. Maksim har en fantastisk naturlighed over sit spil med en god teknik og spilforståelse, og så kan han spille alle de offensive pladser, så jeg glæder mig til at følge hans udvikling.

Maksim Stjopin:

– Det har været halvandet gode år. Jeg føler, at jeg har udviklet mig meget, og så har det generelt bare været fedt at være en del af den her klub. Jeg er imponeret over, hvor talentfulde alle spillerne er, og det er virkelig fedt og lærerigt at være en del af sådan et miljø. Tempoet og det tekniske niveau er bare så højt, så jeg kan tydeligt mærke, at jeg får rigtig meget ud af hver eneste træning.

– Jeg har glædet mig til at blive en del af Superliga-truppen, lige siden jeg kom hertil, så det har været dejligt endelig at komme op. Jeg skulle bruge lidt tid til at vænne mig til tempoet på U19, og nu er det bare endnu højere på Superliga-holdet. Så det var nogle hårde dage i starten, hvor jeg var helt smadret, men nu har jeg heldigvis vænnet mig lidt mere til det, og så er det bare fedt at være en del af, og jeg lærer vildt meget. Nu er mit mål selvfølgelig at arbejde mig tættere og tættere på holdet og min debut i Superligaen.