Fra Akademi til Kvindeliga – Mød Olivia Thorndahl, Sara Brunt & Silja Weinell

Kategorier

Byd velkommen til Olivia Thorndahl, Sara Brunt og Silja Weinell, som alle tre er rykket op i Gjensidige Kvindeligatruppen i denne sæson.

Der skal læres en række nye navne at kende i løbet af denne sæsons Gjensidige Kvindeliga. Tre af dem er de 18-årige talenter Silja Weinell, Olivia Thorndahl og Sara Brunt, som alle rykkes op og bliver en del af Kvindeligatruppen.


Olivia Thorndahl:

– Jeg startede med at spille i Hillerød indtil U14, hvor jeg rykkede jeg til B93. Der nåede jeg at spille lidt U18, inden jeg rykkede hertil, hvor jeg spillede resten af min U18 tid indtil jeg rykkede op.

– Jeg er bedst defensivt og jeg er meget kommunikativ på banen og kan godt lide at dirigere og hjælpe mine holdkammerater.

– Det har været fedt at komme op i truppen og de har alle sammen taget godt imod os. Det var en rigtig god start for os at komme med til Ghana, hvor vi hurtigt blev en del af det sociale og blev rystet rigtig godt sammen.

– Jeg kendte mange i forvejen, fordi jeg havde trænet lidt med. Og det er fantastisk at få lov til at træne med dem fast. Det er et helt andet niveau og det er meget udfordrende.

– Jeg tager det meget som det kommer. Jeg bliver ved med at klø på her og håber på det bedste. En dag håber jeg da, at jeg får masser af spilletid her og bliver en fast profil. Men jeg ved også, at jeg skal være tålmodig og træne benhårdt. Så det er det fokus, jeg har nu. Og så må man se, hvad tiden bringer.


Sara Brunt:

– Jeg startede med at spille fodbold med min bror og hans venner. Som 4-årig begyndte jeg at spille i en lille klub i Fredensborg. Efter et par år der skiftede jeg til Espergærde som blev til FC Helsingør. Derfra tog jeg til B93, hvor jeg også udviklede mig rigtig meget. Og det er også grunden til, at jeg i dag er så heldig at kunne spille i FC Nordsjælland.

– Jeg vil sige, at mine styrker som målmand er, at jeg er modig. Jeg er rigtig god til at kommunikere og hjælpe – både på og uden for banen. Og så bidrager jeg altid til den gode stemning i truppen.

– Det er fantastisk pludselig at blive en del af en trup, der spiller i den bedste danske række. Det er svært at beskrive. Det at opleve Carly og Amanda (de to målmænd i Kvindeligatruppen) og se, hvor meget kontrol de har over holdet, det er virkelig fedt. Fantastisk at se, hvor meget man faktisk kan have indflydelse på spillet, selvom man ikke har bolden mest i løbet af en kamp.

– De har taget supergodt imod mig. Pigerne er virkelig søde og har hjulpet rigtig meget her i starten, hvor jeg har været skadet. Det er meget tydeligt, at det er en god gruppe, der virkelig bakker op om hinanden. Så det har været helt fantastisk at komme ind og blive en del af.

– Jeg har jo en masse drømme, men lige nu fokuserer jeg på at komme mig oven på min skade og komme tilbage og spille. Det er mit første skridt og det er det, jeg arbejder benhårdt på nu. Og så må jeg ellers tage den derfra.

Silja Weinell:

– Jeg startede med af spille fodbold som 7-årig i Damsø, hvor jeg spillede indtil jeg var 14 år. Siden da har jeg spillet i FC Nordsjælland.

– Det har været vildt spændende og meget udfordrende at tage skridtet fra ungdom til seniorniveauet. Det er jo på et helt andet niveau, tingene foregå, så det har været fedt at få noget mere udfordring og prøve sit eget niveau af.

– Pigerne har været virkelig søde og taget godt imod alle os, som er rykket op. Turen til Ghana hjalp også på, at vi blev rystet godt sammen med resten af gruppen.

– Lige nu spiller jeg højre back, hvilket faktisk er lidt en ny position for mig. Gennem hele min karriere har jeg primært spillet 6’er positionen på midtbanen, men nu er jeg rykket lidt længere tilbage.

– Min store styrke er mit gå-på-mod. Jeg træner rigtig hårdt for at gøre mig selv bedre. Så er jeg også en god støtte på banen for de andre spillere. Og så sætter jeg altid holdet før mig selv.

– Langsigtet kunne jeg virkelig godt tænke mig at leve af at spille fodbold. Det er helt klart en drøm. Og så kunne jeg også godt tænke mig at prøve at komme til udlandet og spille. Det ville også være stort.

– På den korte bane er mine mål at spille så mange kampe for FC Nordsjælland som muligt og hjælpe holdet. Det er det, jeg fokuserer på nu.


Chris Sargeant – Cheftræner for kvindeholdet

– Silja, Olivia og Sara blev rykket op i truppen inden denne sæson og har været rigtige gode tilføjelser til vores træningsmiljø. De passer rigtig godt ind i gruppen socialt og har jo allerede FCN-kulturen helt inde under huden.

– Desværre blev Sara skadet, da vi var på træningslejr i Ghana. Så hun er i gang med genoptræning fra det. Men inden sin skade viste hun sig rigtig godt frem og styrkede konkurrencen på målmandsposten.

– Silja og Olivia har fra starten af gjort det super godt til vores træninger. Silja giver os rigtig god konkurrence til højre back-positionen og Olivia giver os det samme bare til midterforsvaret. Deres attitude og træningsindsats har været outstanding.

– Silja fik allerede debut for os i sidste uge mod Odense i pokalen og jeg synes, at hun gjorde det virkelig godt i rollen som højre back, hvor hun med det samme indordnede sig efter spillestilen. Olivia fik debut for os sidste sæson i kamp mod Kolding, hvor hun også gjorde det rigtig godt. Hun spillede også i pokalen mod Odense, hvor hun blev skiftet ind og forsvarede rigtig godt. Så det var dejligt at se dem begge i aktion der. Og de kommer helt sikkert til at spille en rolle for os i fremtiden. Så alle tre er rigtig gode tilføjelser til holdet – både i form af deres niveau som spillere, men lige så vigtigt som de personer, de er. Og det vidner om, hvor stærkt et arbejde, der bliver gjort på akademiet her i FC Nordsjælland.