Casper Røjkjær er ny assistenttræner på Superliga-holdet

Kategorier

30-årige Casper Røjkjær skifter rollen som cheftræner for Silkeborgs U17-hold ud med en rolle som assistenttræner på FC Nordsjællands Superliga-hold med fokus på den offensive del.

Under mandagens sejr mod AGF kunne opmærksomme seere se et nyt ansigt på FC Nordsjællands trænerbænk. Der er tale om 30-årige Casper Røjkjær, der er tiltrådt i en rolle som assistenttræner, hvor han får ansvaret for gennembruds- og afslutningsspillet.

Den talentfulde træner har i de sidste tre år været cheftræner for Silkeborgs U17-mandskab, men skal altså nu prøve kræfter med 3F Superligaen i Farum. Her træder han ind i et team, der består af cheftræner Flemming Pedersen, assistenttræner Johannes Hoff Thorup og en række specialiserede trænere, analytikere og eksperter.

 Casper Røjkjær:

– Jeg er født og opvokset i Silkeborg, hvor jeg også har boet hele mit liv. Jeg har brugt rigtig mange timer på Søholt, som Silkeborgs træningsanlæg hedder. Der er jeg kommet de seneste 20 år – først som spiller, hvor jeg var en del af deres akademi og senest som træner, hvor jeg de seneste tre år har været cheftræner for Silkeborgs U17-drenge. Det har været en utrolig god tid, som jeg sætter meget pris på.

– Da jeg hørte om interessen fra FC Nordsjælland, blev jeg selvfølgelig smigret. Og som jeg sagde til Flemming, første gang vi mødtes, så er det en klub, jeg kunne se mig selv i – netop fordi der er så tydelig en tråd i de ting, man gør. Så det glæder jeg mig til at blive en del af. Og forhåbentlig kan jeg give en hel masse videre til et allerede velfungerende hold og team – samtidig med, at jeg selv kan blive dygtigere.

– De første dage har været meget overvældende. Der har været mange nye indtryk, men det er et rigtig nemt miljø at træde ind i. De har været rigtig gode til at tage imod mig – både i staben og blandt spillerne.

– Mit primære fokus vil være på det offensive. Der er rigtig meget individuel, høj klasse. Vi skal stadig udvikle evnen til at sætte det sammen, så hver enkelt spiller kan blive endnu bedre til at forstå hinandens bevægelser. Så jeg ser faktisk stadig et rigtig stort, uforløst potentiale – selvom det går rigtig godt resultatmæssigt.

– Mine spidskompetencer som træner ligger i den offensive del. Jeg synes, at jeg er dygtig til at kunne sætte relationer sammen, så spillerne kan genkende nogle mønstre i spillet, som gør, at vi kan komme til afslutninger og bevare bolden på modstanderens halvdel. Derudover håber jeg selvfølgelig, at jeg menneskeligt kan komme ind og være tæt på nogle af drengene. Jeg går meget op i mandskabspleje og synes selv, at jeg er god til mennesker. Så det skal jeg også bidrage med her. Og jeg håber, at jeg stille og roligt kan danne nogle gode relationer med drengene her.

– Jeg er rigtig glad for at få chancen her i FC Nordsjælland. Jeg har selvfølgelig høje ambitioner som træner, men først og fremmest handler det om, at jeg allerede er kommet ind på en høj hylde her, så jeg skal bare udvikle mig som træner konstant og blive så dygtig som overhovedet muligt. Og der tænker jeg, at jeg er i gode hænder hos Flemming og resten af teamet.

Cheftræner Flemming Pedersen:

– Casper er tiltænkt en rolle som assistenttræner med ansvar for gennembruds- og afslutningsspillet. Så han kigger meget på den sidste tredjedel af banen og arbejder med vores bevægelser og vores mønstre, som han udvikler træningsøvelser til, giver spillerne feedback og overordnet set skal stå for den del af træningen. Så det er hans hovedansvar.

– Vi har fulgt ham som U17-træner i Silkeborg over et par år, og han er et stort trænertalent. Ligesom med spillere, så kigger vi også efter trænertalenter. Udover at han fagligt er meget dygtig, så har han også de menneskelige egenskaber, der skal til for at være træner i FC Nordsjælland og Right to Dream. Så han er rigtig dygtig med spillerne også, fordi han har store sociale og følelsesmæssige kompetencer.

– Jeg forventer, at han kommer til at træde ind i rollen som assistent her i FC Nordsjælland helt naturligt, og allerede i pausen af hans debutkamp mod AGF havde han en pausesnak og viste et par videoklip. Så allerede dér tog han ansvar. Det handler bare om at komme ind i det og i gang. Det er jo et meget åbent miljø, vi har her, hvor alle får mulighed for at træde i karakter. Og det har han gjort lige fra dag 1. Vi er rigtig glade for, at Casper er blevet en del af teamet, og nu står vi bare endnu stærkere.