”Schjelde” tilbage på toppen: Jeg nyder hvert sekund på banen

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Andreas Schjelderup føler sig tæt på hundrede procent efter den skade, der holdt ham ude i store dele af foråret.

I sidste sæson var Andreas Schjelderup plaget af en drilsk skade, der holdt ham ude af store dele af foråret. Nu er han tilbage, og i sæsonens første tre kampe er det blevet til to mål og én assist for den 18-årige nordmand.

Selv nyder han da også at være tilbage på stort set hundrede procent.

– Det er selvfølgelig dejligt at være tilbage. Jeg nyder hvert minut på banen. Og når holdet samtidig præsterer, som vi gør lige i øjeblikket, så er det endnu sjovere. 3 kampe og tre sejre. Det kunne vel ikke være meget bedre end det. Og for mig personligt har det også været rigtig godt. Jeg er startet ud med to mål, så det er jeg rigtig glad for.

”Schjelde” indrømmer, at han stadig ikke er på hundrede procent, men det nærmer sig med hastige skridt.

– Jeg mangler stadig en smule i forhold til det fysiske, og jeg føler også stadig, at jeg har mere at give af ift. spillet på bolden. Men i vores seneste kamp mod Lyngby spillede jeg alle 90 minutter, og det var et rigtig stort skridt. Så jeg er tæt på at være tilbage til, hvor jeg var inden skaden.


Har taget det positive med fra skadesforløb
Ifølge Schjelderup selv var skaden i foråret en stor test for ham. Særligt den psykiske del i ikke at kunne hjælpe sine holdkammerater var noget, han skulle vænne sig til.

– Skaden var virkelig en test for mig. Det var en skade, hvor jeg ikke kunne gøre meget andet end at vente. Jeg havde et fantastisk samarbejde med den fysiske stab, der hjalp mig rigtig meget – også i forhold til det psykiske. For der var nogle dage, der var væsentligt hårdere end andre. Og det var hårdt ikke at kunne træne med holdet, men bare se til fra sidelinjen og lave nogle halvkedelige, men nødvendige øvelser, når man gerne vil bidrage og hjælpe holdet på banen.

Alligevel har ”Schjelde” taget nogle positive ting med fra sit skadesforløb.

– På den positive side har skaden gjort mig stærkere og modnet mig som person og spiller. Jeg havde aldrig haft en skade, der holdt mig ude i længere tid før. Nu har jeg prøvet det og ved, at jeg sagtens kan arbejde mig tilbage.


Stor betydning for spillestilen
Det er ikke kun Andreas Schjelderup selv, der er glad for at være tilbage på sit vante niveau. Cheftræner Flemming Pedersen understreger nemlig, at ”Schjelde” har stor betydning for, hvordan FCN spiller.

– Det er dejligt og meget vigtigt at have “Schjelde” tilbage i tæt på fulde omdrejninger. Det, vi har set fra hans side i de første tre kampe, har været imponerende. Og rent spillemæssigt er han på samme niveau som inden hans skade.

– Han er jo en ret komplet FCN-spiller. Han betyder utrolig meget for den måde, vi gerne vil spille på. Det han kan ift. at vende og dreje mellem modstanderens forsvarslinjer, hans evne til at sætte en modstander i en-mod-en-situationer og hans evne til også at se sine medspillere er ret unik. Og så har han også en scoringsevne. Så han er med i rigtig meget af vores gennembrudsspil i og omkring modstanderens straffesparksfelt, lyder det fra cheftræneren.

Flemming Pedersen var imponeret over den dedikation, han oplevede fra sin norske teenager, da genoptræningen stod på.

– Han viste stor vilje og var meget stålsat på at komme tilbage hurtigst muligt. Det er klart, at en skade aldrig er særlig sjov for en fodboldspiller. Men han var meget bevidst om, at det jo er en del af fodbolden. Og efterfølgende har han også fortalt, at det faktisk har givet ham en rigtig god erfaring, som kan være med til, at han kender sin krop endnu bedre på sigt.

Næste kamp for Andreas Schjelderup og resten af FCN-holdet er lørdag, hvor Viborg FF venter i sæsonens anden hjemmekamp.

Billetter til kampen kan købes her.

Voksen 100 kr. og barn 50 kr., når du køber online. Ved køb i billethuset ved stadion pålægges et administrationsgebyr på 20 kr. pr. billet.