Sargeant efter premiere-nederlag: Skabte chancer til flere mål

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Tre debutanter, et enkelt mål og desværre nul point. Sådan lyder opsummeringen af søndagens sæsonpremiere i Gjensidige Kvindeligaen, som endte med et 3-1-nederlag til FC Thy-Thisted Q.

Der var chancer i begge felter på det nye underlag i Right to Dream Park, da FC Nordsjællands Kvindeliga-hold tog hul på den nye sæson med et opgør mod FC Thy-Thisted Q. Gæster var bedst til at udnytte dem og rejste derfor hjem med en 3-1-sejr.

På sidelinjen var Chris Sargeant i aktion for første gang som cheftræner, og efter opgøret udtrykte han både glæde og skuffelse over premieren.

– Der var nogle gode sekvenser, synes jeg, og ud fra de chancer vi skabte, burde vi nok score fire eller fem mål i dag. Men når det er sagt, så var det selvfølgelig ikke den start på sæsonen, vi håbede eller troede på. Der var dele af kampen, som var ret skuffende – f.eks. på de defensive omstillinger. FC Thy-Thisted Q var samtidig gode i den del af spillet, og de scorede tre gange, så der er helt sikkert nogle ting, vi skal arbejde endnu dybere med i den kommende tid.

– Blandt de positive ting at tage med er vores kreativitet og spilopbygning. Vores evne til at skabe chancer. Det tager vi helt sikkert med videre, og så skal vi blive skarpere på, hvordan vi får afsluttet på de mange chancer. Selve spillet på den sidste tredjedel af banen var i langt de fleste tilfælde rigtig godt, og det var dejligt at se.

Tre debutanter

I startopstillingen kunne man finde nytilkomne Winonah Heatley, der udgjorde midterforsvaret sammen med anfører Jessica Davis. Derudover sendte Sargeant yderligere to FCN-debutanter på banen i løbet af kampen, nemlig Alyssa Malonson og Ryanne Brown.

– “Wini” har været med igennem længere tid, men de er alle tre trådt ind med god energi og kvalitet. De har været med til at løfte niveauet, og resten af holdet har reageret super godt på det. Jeg er glad for at se dem alle tre få debut, og de fortjente det efter gode indsatser til træning. Alyssa og Ryanne har kun været med i en uges tid, men de har allerede vist gode takter, og det vil kun blive endnu bedre, når de kommer endnu bedre ind på holdet.

– Derudover får vi snart Kühl tilbage. Når man samtidig tænker på, at vi starter med f.eks. Johanna (Fossdalsa, red.) og Emilia (Asgeirsdottir, red.), som er henholdsvis 16 og 17 år gamle, og Frederikke (Holmberg, red.) på 19 år samt Karen (Linnebjerg, red.) på 18 år, så er det et ungt og meget spændende hold, som vi glæder os til at arbejde videre med.

Næste opgave for Sargeant og co. bliver udekampen mod Kolding IF på søndag den 14. august. Der er kickoff kl. 15:00.