Hoff Thorup inden søndag: Vi skal ikke være gennemsnitlige

Kategorier

På søndag er vi tilbage i Right to Dream Park, når Silkeborg IF gæster Farum kl. 14:00. Det er en kamp mellem ligaens to tophold, og den gode sæsonstart har også kunnet fornemmes i truppen, fortæller assistenttræner Johannes Hoff Thorup.

– Som udgangspunkt er vi jo som klub ret stabile følelsesmæssigt. Vi prøver at være så objektive og analyserende som muligt, lige gyldigt om vi vinder eller taber, så der er ikke så store udsving i, hvordan vi gør tingene. Men når det er sagt, så kan jeg selvfølgelig godt mærke på spillerne, at der er godt humør, og at der er mange, som er glade på vores vegne.

– Det vigtigste for os vil altid være træningen, og det er dér, vi kan forbedre os og ændre på tingene. Så det, vi har fokuseret mest på i den her resultatmæssige gode periode, er, at vi har noget mere overskud til at lægge på. Vi appellerer til spillerne om at lave individuel træning og træne forskellige detaljer lidt mere, og selvom vi har et godt træningsmiljø, der ikke bliver dårligere af, at vi taber en kamp, så er det et godt tidspunkt til at blive endnu bedre på. Vores hovedbudskab for ugen har derfor været, at vi skal sørge for, at vi ikke er gennemsnitlige. Vi har tid og godt humør, så det er virkelig nu, at vi kan give den lige dét mere til træning.

Når vi på søndag skal op imod Silkeborg IF, er det med et enkelt point fra seneste opgør i bagagen. Og selvom det blev til et point på en historisk set svær udebane, er der også ting, der kan forbedres fra opgøret mod AaB.

– Vi lykkedes med at være dominerende på bolden, og det var også vores fokus op til kampen mod AaB. Nu er næste skridt så, at vi skal være farligere, når vi har bolden. Når vi kigger på vores dominans, så skal vi vinde sådan en kamp, langt oftere end vi skal spille uafgjort. Så vi har haft fokus på, hvordan vi får lavet endnu flere og større chancer, når vi er på bolden, og det indebærer jo at træne endnu mere med relationerne og løbene på den sidste tredjedel.

– Til gengæld er vi glade for vores solide forsvar. Det er selvfølgelig et resultat af hård træning på det område, men der er også flere spillere, der har taget et stort ansvar i forbindelse med det. Kian Hansen er værd at nævne, og Mads Bidstrup er en kæmpe motor, men vores backs har også forbedret sig meget, og det er vi glade for.

Johannes Hoff Thorup håber selvfølgelig på stor opbakning til søndagens kamp, og ifølge assistenttræneren kan tilskuerne godt forvente sig en kamp, der byder på lidt af hvert, når rækkens nummer et møder nummer to.

– Det bliver en kamp, hvor vi kommer lidt på prøve i forhold til de ting, der har fungeret, og som vi gerne vil forbedre. For vi skal være gode på bolden og ikke smide den væk. Og vi skal være skarpe i, hvordan vi får åbnet Silkeborgs forsvar, ligesom vi også skal være trygge i fasen, hvor vi ikke har bolden. For det kommer også til at ske mod et godt Silkeborg-hold.

Der er kampstart kl. 14:00 i Right to Dream Park, og du kan sikre dig billet til opgøret her.