Flemming P. efter nederlaget: Silkeborg lukkede helt ned

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

FC Nordsjælland kom desværre hurtigt bagud mod Silkeborg IF søndag eftermiddag, og derefter blev det svært for FCN-spillerne at bryde gæsternes defensiv ned, fortæller cheftræner Flemming Pedersen efter 2-0-nederlagt.

Knap 4.000 tilskuere skabte en flot kulisse i Right to Dream Park, og der var ikke gået mange sekunder, før FCN-spillerne var særdeles tæt på at give dem noget at juble over. Oliver Villadsen havde en god mulighed for at bringe hjemmeholdet i front, men få minutter senere var det i stedet Silkeborg, der fik bolden i nettet på en kontra efter et FCN-hjørnespark.

Efter et kvarters spil blev det så 2-0 til gæsterne, og selvom Flemming Pedersen og co. forsøgte at gå endnu mere offensivt til værks, lykkedes det ikke at komme tilbage i opgøret.

– Vi spillede ikke hurtigt nok. Det blev for omstændeligt – på nær i begyndelsen af kampen, hvor vi brød igennem, og at “Villa” (Oliver Villadsen, red.) var lige ved at score på bagerste stolpe. Ham ville vi gerne have med i feltet – han scorede jo i begge kampe mod Silkeborg i sidste sæson – så vi vidste, at vores backs kunne blive afgørende, lyder det fra FCN-cheftræneren.

– Vi viste gode takter i starten, men Silkeborg lukkede helt ned, da de kom foran 1-0. Og så blev det endnu sværere, da de scorede til 2-0. I den forstand er kampen ikke så svær at analysere. Selvom vi prøvede forskellige ting med både indskiftninger og højere positioner i banen i anden halvleg, fik vi ikke skabt særlig meget. Der var en god mulighed til Benjamin Nygren, hvor vi brød bolden i et godt genpres. Vi prøvede også med diagonalbolde ind bag deres bagkæde, og vi havde også nogle indlæg, men der var ikke nok kvalitet i det.

– I pausen satte vi Dorgeles ind for at få mere offensiv på, og senere flyttede vi Dorgeles og “Dio” (Diomande, red.) endnu højere op og spillede kun med tre mand tilbage, da vores backs også kom højere op. Man kan sige, at det var ved at give bonus med situationen omkring det straffespark, der blev dømt og derefter annulleret igen, for i den periode fik vi skabt et større pres på Silkeborg. Man kunne se, at de sparkede flere og flere lange bolde væk, og de kunne ikke få ro på spillet. Så vi fik sat dem under et forøget pres, men vi blev stadig ikke bedre til at spille os igennem.

– Det var ærgerligt, for der var jo lagt op til en topkamp – og en underholdende kamp. Men det blev ikke så underholdende, for vi skulle forcere, og Silkeborg skulle neutralisere.

Næste opgave for FCN-spillerne er også på hjemmebane. På søndag kommer FC København nemlig til Farum, og du kan købe din billet via billet.fcn.dk. Der er kickoff kl. 16:00.