Emil Roback skifter til FC Nordsjælland

Kategorier

Emil Roback er ny mand i FC Nordsjælland efter at have sat underskrift på en lejeaftale, der løber sæsonen ud.

Den 19-årige offensivspiller kommer til Farum fra AC Milan, hvor han har spillet de seneste to sæsoner, men han har også tidligere udfoldet sit talent i hjemlandet Sverige – blandt andet i Hammarby IF som holdkammerat til Ben Engdahl.

Jan Laursen, sportschef for Superliga-holdet:

– Emil er en rigtig spændende spiller, som vi har fulgt igennem mange år – fra Hammarby og videre i Milan – så der ligger flere års arbejde til grund for, at det nu er lykkedes os at få ham til FC Nordsjælland.

– Emil er en spiller med et fantastisk tempo og touch, der har venstrekanten som favoritposition. Han har kæmpe potentiale, men mangler endnu at slå helt igennem på seniorniveau. Det håber vi, han kommer til i FC Nordsjælland, og vi er sikre på, at han med sin personlighed og spillestil passer perfekt ind i truppen både på og uden for banen. I første omgang skal han have tid til at falde til, for han kommer til en trup med stærk konkurrence, men der er potentiale til, at det kan blive et rigtig godt match – og så indeholder aftalen ligeledes en købsoption, som gør det muligt for os at forlænge samarbejdet.

– Der er gjort et super stykke arbejde fra vores scouts over lang tid, og i tillæg har der været en rigtig god dialog med AC Milan og deres sportsdirektør. Vi kan mærke en stor respekt for det arbejde, der er blevet leveret som klub og organisation igennem det seneste lange stykke tid, og de viste stor interesse for, at det netop var os, Emil endte hos. Herudover, og nok så vigtigt for os, har Emil selv vist en enorm interesse for at komme til FC Nordsjælland, så på den måde falder alt i hak.

– Generelt kan vi mærke, at vi er inde i en rigtig god udvikling, og at det giver ekstra interesse. Vi fokuserer derfor både på at stå stærkest muligt på den korte bane og samtidig sikre, at vi forbereder os på fremtiden.

Emil Roback:

– Jeg har set et fantastisk hold, der er kendt som det yngste i hele Europa og stadig spiller med i toppen af ligaen. Det er imponerende. Jeg kender også til Right to Dream, som jeg har fulgt, siden jeg var lille og spillede mod dem i Gothia Cup. Det har altid været et svært hold at spille mod. Derudover kender jeg Ben (Engdahl, red.) fra Sverige, og han har fortalt mig, at det er en god klub at være i. Så alt i alt er jeg meget spændt på at være kommet til FC Nordsjælland.

– Jeg er en meget energisk spiller, og jeg kan godt lide at udfordre min direkte modstander. Men vigtigst er det selvfølgelig, at jeg hjælper holdet så meget som overhovedet muligt. Jeg er taget til FC Nordsjælland for at blive en bedre fodboldspiller og hjælpe holdet, og jeg er sikker på, at det er det helt rigtige sted for mig.

Emil Roback, der kommer til at spille med nummer 38 på ryggen, træner med sine nye holdkammerater allerede her til formiddag.