Sargeant om historisk kamp i Ghana: Vi er allerede kommet langt

Kategorier

Foto: FCN

En historisk kamp i ghanesisk og dansk fodbold blev i dag fløjtet op, da vi spillede 2-2 mod de forsvarende ghanesiske mestre fra Hasaacas Ladies FC. En stor oplevelse for alle involverede og en meget givende kamp rent spillemæssigt for vores Gjensidige Kvindeliga-hold. 

Der blev skrevet historie i dag, da vi som det første europæiske hold på kvindesiden spillede træningskamp mod en ghanesisk modstander i Ghana. Og værterne fra Hasaacas Ladies FC viste sig frem på fornem vis.

Den historiske kamp endte uafgjort, 2-2, men selvom det ikke blev en sejr i dag, så var cheftræner, Chris Sargeant, tilfreds med dagens præstation. Specielt de første 45 minutter var rigtig gode fra vores side:

– Når vi kommer til at se kampen igennem igen, så tror jeg, at vi vil se omkring 45 rigtig gode minutter fra os – men der var helt sikkert 90 minutter med hårdt arbejde og rigtig god attitude, fortæller Sargeant og fortsætter:

– Hen mod slutningen af kampen, var det tydeligt, at vi stadig mangler en smule fysisk. Vi blev en smule trætte og kampen blev mere rodet.

– Det er vores første træningskamp i denne preseason, så at vi fik 45 gode minutter på bolden og 90 gode minutter fysisk, synes jeg, er rigtig positivt.

En træningslejr fyldt med plusser

Truppen ankom til Ghana i søndags og har siden givet den gas på træningsbanen. Alt i alt føler Sargeant, at en træningslejr som denne rykker truppen meget tættere på hinanden.

– Vi er kommet lang i den sidste uges tid. Vi er kun dag syv inde i preseason, men vi har allerede rykket os en del – specielt i vores opbygningsspil.

– Denne træningslejr har også gjort, at vi som hold er blevet endnu tættere. At vi er sammen hele døgnet gør, at vi lærer hinanden at kende på en helt anden måde, end vi er vant til i hverdagen.

– Udenfor banen er denne træningslejr selvfølgelig en kæmpe kulturel oplevelse, hvilket også styrker vores sammenhold.

– Så jeg er sikker på, at vi når vi igen er hjemme i Danmark, så kan vi kigge tilbage på denne træningslejr og føle, at vi er kommet langt både på og udenfor banen, afslutter vores cheftræner.

De næste par dage i det ghanesiske vil foregå på træningsbanen, inden truppen på onsdag sætter kursen mod Danmark igen.

Den 6. august går det løs i Gjensidige Kvindeliga, når FC Thy-Thisted Q kommer på besøg i Right to Dream Park. Kampen fløjtes i gang klokken 14.00.