Hoff Thorups optakt mod Lyngby: Det er en helt speciel kamp

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Assistenttræner Johannes Hoff Thorup ser frem mod mandagens lokalopgør mod Lyngby. En kamp, han betegner som værende ”helt speciel”.

– Vores fans elsker de her kampe mod Lyngby – det gør hele klubben og det kan mærkes.

Sådan indleder assistenttræner Johannes Hoff Thorup snakken, når den falder på mandagens lokalopgør mod nyoprykkerne fra Lyngby BK. Det er nemlig en helt særlig kamp. Ikke nok med titlen som lokalopgør, så er det også sæsonens første hjemmekamp og første kamp med den nyanlagte bane som underlag.

– Vi glæder os alle sammen rigtig meget til kampen. Første hjemmekamp er altid noget specielt. Og så har vi oven i hatten fået ny bane, som skal indvies. Krydret med vores gode sæsonstart, så er det er en helt speciel kamp, som vi glæder os meget til.

Sæsonstarten har været noget nær perfekt for FC Nordsjælland. To kampe, to sejre og en målscore 5-1. Men ifølge Hoff Thorup er det ikke svært for trænerteamet at få spillerne til at bevare begge ben på jorden trods succesen.

– Vi gør som vi plejer. Og det er at have enorm stor fokus på træningen. For vi ved – både fra erfaring, men også fordi det er miljøet i klubben – at træning er alfa omega. Hvis den er på et højt niveau, og vi har kvalitet og kan arbejde med detaljerne, så bliver kampene gode. Så det er det, vi kan gå ind og påvirke, og det er også det, vi har italesat over for spillerne i evalueringen af de første to kampe. For nu har vi virkelig fået et afsæt til at gøre os endnu dygtigere til træning, fokusere på detaljerne og bruge resultaterne som et boost til at gøre os endnu dygtigere.

Altid specielt med Lyngby-kampe
Oprykkerne fra Lyngby BK har fået en blandet start på deres comeback til Superligaen, hvor det er blevet til et point i to kampe. Men skæbnen har ifølge Hoff Thorup været en smule hård ved vores nordsjællandske rivaler.

– Det er lidt hårdt for dem, at de ikke får mere med fra kampene mod Silkeborg og Horsens. Mod Silkeborg gør de faktisk en rigtig fin indsats og mod Horsens er de især i anden halvleg ret dominerende og laver et stort antal chancer.

– Jeg tror, at Lyngby kommer med meget af det samme, som de har vist i de første to kampe. Det virker som et hold, der har fundet sig til rette med en 3/5 back kæde, som de spillede med både mod Silkeborg og Horsens. Så vi skal regne med, at de kommer i tæt på samme formation og med samme udtryk, som de har forsøgt i de kampe, de har spillet.

Selvom de to første kampe har kastet seks point af sig til FC Nordsjælland, er der stadig ting, der skal forbedres til kampen mod Lyngby.

– Vi arbejder stadig på at se, om vi kan få lidt flere perioder med det høje pres. Vi er ret trygge som hold, når vi er i balance. Vi kan stå med alle mand i position bag bolden og vente på det rette øjeblik til at erobre bolden og så løbe vores omstillinger. Men vi vil gerne have flere perioder med det høje pres, som egentlig lykkedes fint mod Brøndby, når vi gjorde det. Men vi gjorde det for få gange. Så det skal vi have gjort noget mere og arbejdet på, lyder det fra Hoff Thorup, som forudser en kamp, hvor FC Nordsjælland vil være mest på bolden.

– Vi håber og tror på, at vi kan dominere rigtig meget med bolden. Så vi skal arbejde endnu mere for at forfine vores mønstre til at kreere chancer, så vi kan lave de mål, vi skal. Målet er jo som minimum lige så mange, som vi har lavet i de sidste to kampe, siger Hoff Thorup med et glimt i øjet.

Selvom mandagens kamp i bund og grund er en Superligakamp som alle andre, så vil der ifølge vores assistenttræner altid være noget helt specielt over kampene mod Lyngby.

– Der er en speciel stemning op til de her kampe. Vi glæder os rigtigt meget og gør alt, hvad vi kan for at forberede spillerne så godt som muligt til den kamp, der venter mandag. Den glæde skal vi have kanaliseret ud i spillet til kampen, så vi kan få endnu et godt resultat. For det vil betyde meget for byen, klubben og alle, der har med FC Nordsjælland at gøre. Og vores fornemmeste opgave er at give en så god kamp til vores fremmødte fans som overhovedet muligt.

Kampen spilles mandag klokken 19  Right to Dream Park – og det er stadig muligt at få billetter til opgøres her.