Flemming P. efter ny sejr: Kunne ikke have ønsket en bedre start

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Det blev til en fornem 3-1-sejr, da FC Nordsjælland søndag eftermiddag var på besøg på Brøndby Stadion.

FC Nordsjælland er kommet buldrende fra start i denne Superliga-sæson. To kampe med seks point til følge. Søndag eftermiddag gik det ud over Brøndby IF – og så ovenikøbet på Brøndby Stadion.

Ligesom i sidste uges kamp mod OB kom FCN stærkt fra start – og allerede efter et minut var vi tæt på at spille os igennem til en stor chance, men Brøndby fik clearet i sidste øjeblik.

Så var Brøndby advaret, men efter 3 minutter gik det galt for hjemmeholdet. Schjelderup blev stukket i dybden og kunne sende den ind til en helt fri Ernest Nuamah, der let kunne heade bolden i mål. 1-0!

Brøndby havde svært ved at skabe de store chancer, og FC Nordsjælland stod rigtig fint på banen. Men som halvlegen skred frem, fik hjemmeholdet dog bedre greb om kampen, men de helt store chancer udeblev.

Det gjorde de til gengæld ikke i hjemmeholdets egen ende. Efter 25 minutter var Ernest Nuamah tæt på at opfange en for kort tilbagelægning. Men i sidste sekund kom Frederik Alves Ibsen i vejen og fik blokeret.

Fem minutter før pausen kom den største chance til hjemmeholdet, da Oscar Schwartau sendte et hovedstød en meters penge forbi mål. Dermed kunne vi gå til pause foran med 1-0.

Målrig 2. halvleg

Anden halvleg startede i lige så højt tempo som første – blot med modsatte hold som dominerende. Brøndbys unge Oskar Schwartau headede balance i regnskabet efter 47 minutter, men målet blev underkendt for offside.Efter 55 minutter gik den dog ikke længere. Mads Bidstrup og Kevin Tshiembe havde begge fat i hinanden, men dommeren mente, at Bidstrup var værst og pegede straks på pletten. Brøndby-anfører Josip Radosevic omsatte sikkert, og så stod den 1-1.

Det var dog ikke en scoring, som FCN lod sig påvirke af. Og efter 71 minutter var det igen vores tur til at komme foran. En smuk et-to-kombinationen mellem Andreas Schjelderup og Jacob Steen Christensen endte i fødderne på ”Schjelde”, der på elegant vis placerede den i fjerneste hjørne.Allerede tre minutter senere gjorde netop indskiftede Benjamin Nygren det til 3-1 efter en indøvet dødbold.

Herefter pressede hjemmeholdet på, men de kunne ikke bryde en solid FCN-defensiv ned. Derfor forblev kampen 3-1.

Flemming P: Vi viser, at vi er enhed

Med sejren i Brøndby kom FC Nordsjælland op på seks point for to kampe. Det var derfor ikke overraskende en glad FCN-træner, der udtalte sig efter kampen. 

– Kampen udvikler sig jo igen, som vi kunne håbe. Vi får et hurtigt mål ligesom i Odense. Og så havde vi læst Brøndbys pres rigtig godt. Spillerne havde god kvalitet på bolden, så vi mistede ikke særlig mange bolde i vores eget opbygningsspil. Vi var meget komfortable og havde intet imod at stå lavt. Og det er også noget, vi har fået udviklet igennem det sidste halve år – og som vi har taget med os ind i pre-season og sæsonstarten nu.

– Vi havde helt ro i maven – også efter Brøndbys reducering. Vi vidste, at Brøndby ville køre på, så det var bare om at være skarpe på vores omstillinger. Og det var vi i dag.

Til dagens kamp havde Flemming Pedersen valgt at placere Andreas Schjelderup i en lidt uvant position som såkaldt falsk 9’er. Og den rolle udfyldte han flot, lyder det fra cheftræneren.

– I første halvleg har han en ekstrem vigtig rolle. Han har en fri rolle, når vi har bolden, hvor han hele tiden kan finde den bedste position og de bedste rum mellem Brøndbys midtbane og bagkæde. Vi ved, hvor dygtig han er med bolden, når han modtager bolden i fødderne og kan vende og dreje på førsteberøringen og iscenesætte spillet derfra. Det viste han også i dag.

– Det var virkelig team work i dag. Alle havde en stor andel i sejren – og indskifterne kommer også ind og gør en stor forskel. Der var en rigtig god stemning i truppen – også blandt de spillere, som ikke fik minutter i dag. Og det er igen med til at illustrere, at vi er en enhed. Alle står sammen her. Og det er fantastisk, afslutter Flemming Pedersen.

Kampfakta: 

BIF-FCN 1-3

0-1 (3’) Ernest Nuamah
1-1 (56’) Josip Radosevic
1-2 (71’) Andreas Schjelderup
1-3 (74’) Benjamin Nygren

Næste opgør er sæsonens første hjemmekamp, når Lyngby kommer på besøg. Det sker mandag den 1. august klokken 19. Billetter til kampen kan købes her.