Chris Sargeant er ny cheftræner for FCN-kvinderne

Kategorier

Foto: FCN

Når FC Nordsjællands Kvindeliga-hold i næste uge tager hul på opstarten til den nye sæson, bliver det med Chris Sargeant i spidsen som ny cheftræner.

Tidligere på sommeren sagde FC Nordsjælland farvel til cheftræneren for kvindeligaholdet, Carmelina Moscato, der skiftede til mexicanske Club Tigres.

Det efterlod et tomt sæde på cheftrænerposten, og nu er den rette afløser fundet i form af et velkendt ansigt – nemlig Chris Sargeant, der siden november 2021 har været assistenttræner for holdet.


Sportsdirektør Mikkel Hemmersam:

– Vi har brugt tiden siden Carmelinas farvel til at gennemføre en grundig rekrutteringsproces for at finde den bedst kvalificerede kandidat. Personen skulle have den nødvendige fodboldfaglighed, personlighed og evne til at løfte holdet til næste niveau. Det var samtidig afgørende, at personen kunne passe ind i vores kultur og måden at gøre tingene på.

– I processen med andre eksterne kandidater viste Chris sig at være det bedste valg for FCN, da han har alle de kompetencer, der skal til for at udfylde rollen som cheftræner – og så er han desuden meget vellidt blandt spillerne og resten af staben. Sammen med Carmelina og resten af den dygtige stab har han siden sin ankomst i november haft en central del i holdets positive udvikling, som resulterede i en resultatmæssig flot sæson, hvor der samtidig blev givet spilletid til mange af vores egne akademispillere. Denne centrale rolle i teamet sammenholdt med hans kendskab til alt fra spillestil til kultur giver holdet et rigtig godt afsæt til den nye sæson, der begynder til august.

Cheftræner for Kvindeliga-holdet, Chris Sargeant:

– Jeg føler mig meget beæret og privilegeret over, at jeg nu skal være den nye cheftræner for FC Nordsjællands Kvindeliga-hold. Jeg ser frem til at bygge videre på det fantastiske arbejde, som Carmelina har startet med det her hold. Vi har en fantastisk trup med meget dygtige spillere, som har bevist, at de absolut kan blande sig i toppen af ligaen.

– Jeg er sikker på, at vi kan fortsætte den gode udvikling fra sidste sæson, og vi vil virkelig stræbe efter en position i toppen af ligaen. Vi var meget tætte på at slutte i top tre i sidste sæson – og vores mål er at nå endnu højere op end det. Vi har en enestående stab bag holdet, som vil knokle og gøre alt, hvad de kan, for at hjælpe spillerne og holdet til at få så meget succes som overhovedet muligt.

– Jeg vil gerne takke klubben for at have tillid til mig – og jeg glæder mig til at komme tilbage på banen med resten af holdet meget snart.

Chris Sargeant kan se frem til sin første dag i cheftrænerjobbet, når spillerne møder ind til første træning efter ferien torsdag den 14. juli.

Her vil han blive flankeret af et nyt ansigt i teamet, nemlig Amy Harrison, der er hentet ind som assistenttræner. Læs mere om Amy og det styrkede set-up på kvindesiden her.