Simon Adingra skifter til Premier League

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

FC Nordsjælland og engelske Brighton and Hove Albion er enige om en transfer, der betyder, at Simon Adingra skifter til Premier League-klubben med øjeblikkelig virkning.

I januar 2020 kom Simon Adingra fra Right to Dream-akademiet til FC Nordsjælland. Efter et år på U19-holdet og halvanden sæson i 3F Superligaen er den 20-årige offensivspiller nu klar til at drage videre.

FCN og Brighton and Hove Albion er nemlig blevet enige om en aftale, hvor Simon Adingra skifter til Premier League-klubben, der sluttede som nr. 9 i den bedste engelske række i den seneste sæson.

Sportsdirektør Mikkel Hemmersam:

– Simon er et stort talent, som har udviklet sig enormt fra sin tid på Right to Dream-akademiet i Ghana til U19-mandskabet her i Farum og ikke mindst på Superliga-holdet. Det er der andre, der forståeligt nok har fået øje på, og det er – både for Simon og FC Nordsjælland – en fantastisk mulighed, der er kommet på banen fra en Premier League-klub i form af Brighton and Hove Albion.

– Det har været givende at følge Simons udvikling og se, hvordan han hver dag er vokset som spiller og som menneske – og ikke mindst, hvordan han har rejst sig, hver gang der har været bump på vejen. Han har arbejdet hårdt, vist mental styrke og altid haft et målrettet og positivt mindset. Han fortjener at tage det næste skridt, og der er stadig meget mere potentiale i ham.

– Simon har været en profil for os i den seneste sæson, og vi kommer til at savne ham både på banen og i omklædningsrummet. Det betyder, at de næste i rækken skal træde frem og vise, at de er så klar, som vi tror på, at de er. Det er rigtig meget potentiale i truppen, og Simon har på kort tid vist vejen – nu glæder vi os til at følge ham ude i Europa på et nyt eventyr. Vi ønsker ham al mulig held og lykke på rejsen.

Simon Adingra:

– Lige fra jeg var dreng, har det været min drøm at komme til at spille i Premier League en dag. Det er et kæmpe øjeblik for mig, at den drøm nu går i opfyldelse, og jeg føler mig privilegeret og taknemmelig for at have fået chancen for at forfølge min drøm på Right to Dream-akademiet og i FC Nordsjælland. Jeg er stolt af, hvor jeg er i dag, og rejsen fra Elfenbenskysten til Benin til Right to Dream og FCN har ikke altid været let.

– Det var et hårdt slag at brække armen ved den første træning i FCN. Jeg er taknemmelig for den hjælp og støtte, jeg fik fra fysioterapeuter og trænere, som lærte mig, hvor vigtigt det er som ung spiller at have tålmodighed, stole på processen og arbejde hårdt. De udfordringer, jeg har mødt og arbejdet med i de første år af min karriere i FC Nordsjælland, har gjort mig stærkere og udviklet mig som person og spiller. Og jeg er stolt af, hvordan jeg med positiv indstilling altid har arbejdet og gjort mit bedste for ikke at lade denne mulighed gå til spilde.

– Til sidst vil jeg gerne sende en stor tak til alle hos Right to Dream og FCN for altid at hjælpe og støtte mig. Jeg vil altid se tilbage på min tid i Right to Dream og FC Nordsjælland med stor taknemmelighed og føle mig velsignet over at være en del af Right to Dream-familien.