Moscato skifter til mexicansk topklub

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Mexicanske Club Tigres henter Carmelina Moscato over Atlanten som ny cheftræner. Chris Sargeant bliver konstitueret cheftræner for FC Nordsjællands Kvindeliga-hold.

Onsdag blev ikke kun den første feriedag for FC Nordsjællands Kvindeliga-spillere og stab. Det blev også dagen, hvor cheftræner Carmelina Moscato efter et år i rødt og gult kunne se et skifte til Club Tigres i Mexico falde på plads.

Den 38-årige canadier skifter således til rollen som cheftræner for kvindeholdet i den mexicanske topklub, mens assistenttræner Chris Sargeant træder ind som konstitueret cheftræner for Kvindeliga-holdet i Farum, der sluttede som nr. 4 i den forgangne sæson.

Sportsdirektør Mikkel Hemmersam:

– Vi har set en god og lovende udvikling i vores Kvindeliga-hold igennem sæsonen, og vi er kede af at sende Carmelina afsted. Omvendt forstår vi også, at det er en spændende mulighed for hende, og vi tror grundlæggende på, at man skal forfølge sine drømme. Derfor vil vi ikke stå i vejen for den mulighed, og vi er blevet enige om et skifte, der betyder, at Carmelina nu tager til Mexico for at stå i spidsen for Club Tigres’ kvindehold.

– Vi skylder Carmelina en stor tak for indsatsen, som har været med til at give udviklingen af pige- og kvindefodbolden i FCN ekstra vind i sejlene, og vi så rigtigt, da vi hentede hende ind sidste år. Den udvikling har andre nu fået øje på, og vi ønsker hende alt det bedste med den nye udfordring i Mexico.

– Samtidig er vi glade for, at Chris har sagt ja til at varetage rollen som konstitueret cheftræner for Kvindeliga-holdet. Siden Chris’ ankomst i november har han sammen med Carmelina og resten af den dygtige stab fortsat den gode udvikling og sluttet sæsonen flot af – endda med masser af spilletid til vores unge spillere. Chris’ centrale rolle i teamet og hans kendskab til alt fra spillestil til kultur giver os den fornødne ro, mens vi arbejder på at finde den helt rette sammensætning for trænerteamet. Det er derfor med stor optimisme og positivitet, at vi kigger frem mod den nye sæson, der begynder til august.

Carmelina Moscato:

– Min tid i FC Nordsjælland har været intet mindre end fantastisk, og det er ret følelsesladet for mig at skulle sige farvel til det her sted og de personer, jeg har investeret så meget af mig selv i igennem det seneste år. Men jeg har fået en mulighed, jeg simpelthen ikke kunne sige nej til, i form af rollen som cheftræner for Club Tigres Femenil i Monterrey i Mexico.

– Jeg har nydt at arbejde sammen med både stab og spillere i FCN. Jeg vil være evigt taknemmelig for loyaliteten, dedikationen og villigheden til at byde mig velkommen i Right to Dream- og FCN-fællesskabet fra første dag. Det er et helt særligt sted med en unik kultur, som er en fornøjelse at være en del af.

– Jeg er stolt over den store udvikling, kvindefodbolden i FCN har været igennem i denne sæson – og over dedikationen fra både stab og spillere hele vejen igennem. Den måde, vi spillede fodbold på – især i de sidste kampe – viste kvaliteten og potentialet ved den FCN-spillestil, vi alle er stolte af. Kvindeliga-holdet, og kvindefodbold generelt, har så meget potentiale. Jeg vil altid være stolt af at være en del af FCN- og Right to Dream-fællesskabet, og jeg håber at kunne blive budt velkommen tilbage en dag.

Chris Sargeant (t.h.) træder ind som konstitueret cheftræner for Kvindeliga-holdet, da Carmelina Moscato (midten) skifter til mexicanske Club Tigres Femenil.