Maxwell Woledzi skifter til Portugal

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

FC Nordsjælland og Vitória SC fra Guimarães er blevet enige om en transfer, hvor Maxwell Woledzi fortsætter karrieren i Portugal.

Fra Farum til Guimarães. Den tur tager Maxwell Woledzi, efter at FC Nordsjælland og Vitória SC er blevet enige om en transfer, der gør Portugal til det næste skridt for den 20-årige midterforsvarer.

“Max” kom til FC Nordsjælland i sommeren 2019 fra Right to Dream-akademiet i Ghana, og efter 32 kampe i FCN-trøjen skal han nu tørne ud for Vitória SC, der sluttede som nr. 6 i den bedste portugisiske række.

Maxwell Woledzi:

– Jeg er meget taknemmelig for den tid, jeg har haft i FC Nordsjælland. Jeg skylder en stor tak for, at man i sin tid gav mig muligheden for at komme og spille for klubben. Hvilken rejse det har været. Jeg har været igennem både op- og nedture, og jeg er vokset enormt – både som spiller og menneske.

– Når jeg kigger i bakspejlet, var FC Nordsjælland det helt rigtige skridt. FCN gav mig de perfekte rammer til at udvikle mig og modne mig som elitefodboldspiller. Jeg har været anfører på diverse ungdomshold, hvilket jeg også er meget stolt af. Og det har gjort mig stærkere og mere bevidst om at hjælpe og guide folk omkring mig. Jeg synes derfor, at jeg står stærkt og er godt rustet til et nyt eventyr.

– Jeg har altid givet alt, hvad jeg havde, i FCN, og jeg har kæmpet for mig selv og for min familie. Det har været en ære at repræsentere klubben. Vi kender alle FCN som et sted, der er enormt dygtige til at udvikle unge talenter. Det vidste jeg også før, jeg kom til klubben. Og det kan jeg kun bekræfte.

– Jeg har flere rigtig gode minder fra min tid i FCN. Selvfølgelig min debut i Brøndby, men også bare generelt miljøet i klubben og så selvfølgelig det at have spillet under trænere som Kasper Hjulmand og Flemming Pedersen. Det er virkelig et privilegium at have oplevet det.

Sportsdirektør Mikkel Hemmersam:

– Maxwell er et godt eksempel på, hvordan spillere kommer til Farum og udvikler sig både fodboldmæssigt og personligt for dermed at bidrage både på og uden for banen, inden de tager det næste skridt i karrieren. Det har betydet meget for os at se Maxwell vokse på akademiet i Ghana, derefter i Farum og ikke mindst på Superliga-holdet – og det er derfor også en glæde at se ham få denne mulighed for at tage til Portugal.

– Der skal lyde en stor tak for indsatsen til Maxwell, der har bidraget positivt til miljøet på flere planer og blandt andet været et holdepunkt i truppen og anførergruppen i forhold til vores værdier og fællesskabet. Maxwell har været en leder i vores trup og har altid hjulpet og guidet folk omkring sig. Vi er stolte af ham som spiller og person, og vi ønsker ham alt det bedste på den videre færd.