Kühl og Lee nummer to og tre på listen over årets profiler i Gjensidige Kvindeliga

Kategorier

Foto: Gonzales Photo

Kathrine Kühl og Mariah Lee er blevet stemt ind som henholdsvis nummer to og tre på listen over årets profiler i Gjensidige Kvindeligaen.

Lørdag spilles sidste runde i Gjensidige Kvindeligaen – og afslutningen markeres vanen tro med en række kåringer. Den første, “Årets profil”, er allerede blevet afsløret – og her indtager FC Nordsjælland to ud af de tre øverste pladser.

Kathrine Kühl og Mariah Lee er nemlig blevet stemt ind som henholdsvis nummer to og tre på listen over årets profiler i Gjensidige Kvindeligaen.
Prisen, som uddeles af Spillerforeningen og DBU, er ekstra prestigefyldt, eftersom det er spillerne selv fra de respektive klubber i Gjensidige Kvindeligaen, der har stemt. Og her har Kathrine Kühl altså fået næstflest stemmer mens Mariah Lee har fået tredjeflest.

Kathrine Kühl:

– Det er da vildt fedt. Jeg er stolt af og glad for, at mine kollegaer har stemt mig ind på andenpladsen. Jeg synes, sæsonen har været lidt blandet, men vi er rykket os meget som hold og så er jeg sideløbende blevet udtaget til landsholdet, hvilket jo er rigtig stort. Så jeg er selvfølgelig meget beæret over at ligge så højt på listen, som jeg gør.

Mariah Lee:

– Jeg er faktisk meget overrasket. Det er super fedt. Det er altid dejligt at blive anerkendt – særligt fra sine kollegaer i klubberne, som selv spiller fodbold og på den måde ved, hvad det handler om. Personligt synes jeg, at jeg har haft en fin sæson, men jeg har endnu mere i mig, så det glæder jeg mig til at vise i næste sæson.

Cheftræner Carmelina Moscato:

– Jeg ville gerne sige, at jeg var overrasket, men det er jeg faktisk ikke. Den kvalitet de begge to har vist gennem hele sæsonen, har været formidabel.
KE (Kathrine Kühl red.) er en naturlig leder. Hendes indflydelse på banen er outstanding. Hun er meget ydmyg og ikke meget for at indrømme det, men jeg tror, at hun er ved at nå til et punkt, hvor hun har indset, hvor dygtig hun er.
– Mariah blev hentet til i sommer for at gøre en forskel, og det er præcis, hvad hun har gjort. Hun han taget ansvar i de afgørende øjeblikke og hun er ekstrem svær at dække op. Jeg tror efterhånden, at alle spillere i ligaen kender Mariahs navn – og det vidner også om kvalitet.