Frank Hjortebjerg: Jeg har nydt hver eneste dag

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Det har været et privilegium at få lov til at være en del af klubben og arbejde sammen med alle de dygtige mennesker i FC Nordsjælland, lyder det fra Frank Hjortebjerg.

Da FC Nordsjælland lørdag den 21. maj spillede sæsonens sidste kamp ude mod AGF, markerede det ligeledes assistenttræner Frank Hjortebjergs farvel til Superliga-holdet i Farum.

En tid som ifølge Hjortebjerg selv har budt på mange store oplevelser – både på og uden for banen.

– Overordnet set har det været 3 1/2 fantastiske år for mig. Jeg har virkelig nydt hver eneste dag og har også været meget bevidst om, at det har været et privilegium at få lov til at være en del af klubben og arbejde sammen med alle de dygtige mennesker i FC Nordsjælland. Det er umuligt at være heroppe i så lang tid uden at blive dygtigere, for der er så meget kompetence og know-how alle steder, lyder det fra Hjortebjerg

Han vil gerne sende en særlig tak til Flemming Pedersen og Kasper Hjulmand, som i sin tid gav ham chancen for at bevise sig som træner på seniorniveau.

– Jeg håber bare, at jeg har kunnet give lidt tilbage for den tillid, som Flemming og Hjulmand viste mig, da de tog mig ind i sin tid.


En solid kerne

Generelt har Hjortebjerg mange minder fra sin tid i FCN, hvorfor det kan være svært at udpege ét specifikt. Han peger i stedet på den særlige kultur, der findes i klubben.

– I denne her klub har jeg oplevet, hvordan en kultur kan stå imod modgang på trods af en masse udefrakommende faktorer og folk, der lægger pres på ved at synes det ene eller det andet. Men hvis man har så solid en kerne, som man har i FCN, så kan man vende modgangen til noget konstruktivt og lære en masse af den. Det er jo ikke et enkeltstående minde om en specifik situation, men det er noget, der som menneske har gjort indtryk på mig, og som jeg altid vil have med mig.

Beder man Frank Hjortebjerg om at grave dybt i gemmekassen, er der dog særligt ét mål, som står klart i erindringen.

– Vi havde en kamp hjemme mod FCK, umiddelbart efter jeg var startet, hvor et af målene står som et highlight, fordi tingene gik op i en højere enhed. Victor Nelsson fandt Mikkel Damsgaard i mellemrummet, hvor han var allerbedst. Damsgaard vendte på én berøring og spillede Godsway Donyoh dybt på sin anden berøring, og Godsway lagde bare en tværpasning ind til Andreas Skov Olsen, der sparkede den ind.

– Det var helt forbilledligt, i forhold til den måde vi gerne vil spille fodbold på, og det binder samtidig en sløjfe på det hele, at det var akademispillere fra Farum og Ghana. Det var smukt, lyder de afsluttende ord fra Frank Hjortebjerg.

Sportsdirektør Mikkel Hemmersam:

– Vi sætter stor pris på den indsats, Frank har ydet for klubben igennem årene – først som ungdomstræner og derefter som analytiker og assistenttræner på Superliga-holdet. Han har været vellidt – både på det personlige og det faglige plan – i hele organisationen, og både kollegaer og fans har kunnet mærke, hvor meget han har givet af sig selv. Det er blevet værdsat hele vejen rundt.

– Derfor vil vi gerne sige tak for denne gang og for alt det, Frank har givet til FCN. Vi ønsker ham alt det bedste for fremtiden.