Efter dobbelt guld-triumf til U15-drengene: Det er en unik gruppe

Kategorier

Foto: Christian Schrold

Farum Boldklub/FC Nordsjællands U15-hold har fejet det meste modstand af banen i den netop afsluttede sæson, hvor det blev til guld i både ligaen og pokalturneringen.

Det er svært at forlange meget mere af Farum Boldklub/FC Nordsjællands U15-hold. I lørdags spillede de sæsonens sidste kamp, da AGF blev besejret 4-2 på hjemmebane. Guldet i ligaen var dog sikret på forhånd. Det samme var sejren i pokalturneringen.

Ifølge cheftræner Sune Lærkedahl Jensen er det en helt særlig gruppe, han har fået lov til at arbejde med siden årsskiftet. Lærkedahl kom til FCN fra Brøndby, hvor han senest var træner for deres U17-hold.

– Jeg fornemmede allerede fra start, at sammenholdet i denne her trup var ret unik. Det er en trup, der fungerer på banen, men i lige så høj grad uden for banen. De har et rigtig stærkt sammenhold og er der virkelig for hinanden.

– Det har været en fornøjelse at kunne træde ind på et så velfungerende hold, som tilfældet er her. Lars Roel og Emil Sjølin (nuværende og tidligere træner for U15) havde gjort et fremragende stykke arbejde i efteråret og lagt et rigtig solidt fundament til foråret. Så det var et meget harmonisk hold både på og uden for banen, som jeg overtog.

Udvikling er det øverste mål
Selvom U15-drengene både vandt guld i ligaen og i pokalturneringen, så er det ifølge Sune Lærkedahl ikke de sportslige præstationer, som er det vigtigste.

– Det er altid spændende, sjovt og fedt at vinde noget. Men det vigtigste er, at holdet og spillerne bliver ved med at udvikle sig og rykke sig. De to ting hænger heldigvis tit sammen. For når man bliver ved med at udvikle sig og blive bedre, så vinder man også kampene. Og det er i virkeligheden den vej, vi skal se tingene. Og jeg har set rigtig meget udvikling hos spillerne på det her hold, lyder det fra Lærkedahl, som kalder årgangen for en “vinder-årgang”.

– Vi kan tage vores sejr i pokalfinalen som eksempel. Vi kommer foran tidligt, men efter B93 kommer på 1-1, bliver drengene lidt shaky. Vi finder vores spil igen i anden halvleg og kreerer masser af store chancer og får desuden et straffespark, men vi formår ikke at score. Men drengene holder hovedet koldt og hiver sejren hjem i straffesparkskonkurrencen.

– Det viser lidt om mentaliteten på holdet. De rejser sig sammen, og selvom det ikke lige går deres vej, så holder de fokus og ender med at vinde. De bliver ved med at køre på og har en vindermentalitet ud over det sædvanlige. Det er en årgang, der kæmper til det sidste, og det hjælper også på det, når man har en årgang, der er det, som jeg vil kalde en “vinder-årgang”. De vinder deres ting. Og det giver dem et ekstra gear en gang imellem, når tingene ikke lige går deres vej.

U15-drenge endte med at vinde ligaen med seks point ned til OB på andenpladsen.