Tre år i træk: 5 stjerner til akademiet og endnu en pointrekord

Kategorier

Foto: FCN

FC Nordsjælland er for tredje år i træk blevet tildelt de maksimale 5 stjerner fra DBU i den årlige vurdering af klubbernes talentudviklingsmiljø. Den samlede score er tilmed den højeste nogensinde.

Sidste år tildelte DBU 93,35 ud af 100 point til FCN-akademiet. En score, som i år er blevet forbedret til 95,78 og for tredje år i træk udløser de maksimale 5 stjerner.

Samtidig er FCN-pointscoren endnu en gang ny rekord – den samlede vurdering på 95,78 er således det højeste resultatet nogensinde.

Head of Coaching, Alexander Riget:

– Der bliver arbejdet stenhårdt hele vejen rundt for at skabe og konstant videreudvikle det bedst mulige talentudviklingsmiljø, så vi er glade for endnu en gang at blive vurderet helt i top. Det er selvfølgelig en anerkendelse af det arbejde, som bliver lavet i hverdagen hele vejen fra U10 til U19. 

– En del af det arbejde bliver også lavet i det rent administrative, hvor vi har nogle dygtige medarbejdere og frivillige ildsjæle, som yder en stor indsats for at få det hele til at hænge sammen i hverdagen, så alle kan få mest muligt ud af arbejdet både på og uden for banen. Talentudvikling er en central del af klubbens DNA, så alle hjørner af klubben og organisationen er klar til at byde ind og hjælpe – og det gør, at vi kan blive ved med at hæve niveauet i vores talentarbejde. 

–  Etableringen af den ny kunstgræsbane på bane 4 har også givet et tiltrængt løft i vores faciliteter, så både vores bredde- og elitehold får de bedste træningsmuligheder. Her har det gode samarbejde med vores moderklub, Farum Boldklub, og Furesø Kommune været essentiel for, at vi i dag kan træne på en FIFA-godkendt kunstgræsbane.

– Vurderingen af vores såkaldte ‘Produktivitet’ er også vigtig for os. Her kigger man på, hvor mange spillere akademiet udvikler til seniorniveau, og det er derfor glædeligt at se, at vi fortsat ligger nr. 1 på det parameter. Vi stræber efter at uddanne spillere og gøre dem klar til spille på seniorniveau – på mange måder føler vi jo, at det er vores primære job på akademiet. 

– Selvom vi for tredje år i træk er blevet tildelt 5 stjerner, så betyder det ikke, at vi ser os tilfredse med det. Sammen med vores meget dygtige trænere vil vi blive ved med at jagte forbedringer og stræbe efter at blive endnu bedre.

Du kan læse mere om årets rangering hos DBU her

 

DBU’s tildeling er baseret på en analyse af følgende parametre:

– Strategi

– Organisation, Struktur, HR

– Holdudvikling

– Uddannelse & Individuel udvikling

– Rekruttering & scouting

– Faciliteter

– Produktivitet


DBU definerer kategorien for 5-stjernede klubber således:

En 5-stjernet licensklub tager ansvar for talentudviklingen i egen klub, hele vejen fra de yngste årgange til de ældste årgange. Klubben tager også ansvar for talentudviklingen i Danmark. Endvidere skal klubben være inspirator for mere end egen klub, med fokus på nærområde, samarbejdsklubber og tilhørende udviklingsmiljøer. Klubben evner at producere spillere til højeste nationale og internationale niveau. Klubben er innovativ og fremsynet og investerer i områder, hvor man ikke nødvendigvis behøver at investere for at opnå 5-stjerner. Klubben sørger for at faciliteterne er på et internationalt niveau i alle aspekter. Der tages ansvar for videreuddannelse af trænere og at de får international erfaring i form af kurser samt inspirations- og studieture. Man er indstillet på at videndele med de øvrige licensklubber. Der sørges for at spillerne bliver matchet på internationalt klubniveau, samt at klubben tager del i forskningen i Danmark.