Guldjubilæum i Farum: Guldholdet blev hyldet – og inspirerer stadig de unge

Kategorier

Der var dømt jubilæumsfejring til den helt store guldmedalje, da FC Nordsjælland søndag eftermiddag tog imod Vejle hjemme i Right to Dream Park.

Sæsonens sidste hjemmekamp blev benyttet til at markere 10-års jubilæet for FC Nordsjællands mesterskab i sæsonen 11/12. Den 23. maj er det nemlig præcis 10 år siden, at mesterskabet kom i hus efter en sikker 3-0-sejr over AC Horsens.

Alle fra guldholdet – både stab og spillere – var derfor inviteret tilbage til det sted, hvor de for 10 år siden fejrede triumfen. Og mange havde heldigvis mulighed for at møde op og kunne lade sig hylde af det fremmødte publikum i pausen.

– Det var fantastisk at være tilbage. Mange af drengene har jeg ikke set siden dengang. Og vi falder bare ind i den samme gamle jargon. Og det var også lidt nostalgisk at fejre sådan et 10-års jubilæum, lyder det fra Henrik Kildentoft, som var en af de spillere, der var med til at vinde guld for 10 år siden.

Det samme var Andreas Granskov, som ligeledes følte historiens vingesus, da han igen trådte ud på banens søndag eftermiddag.

– Det var rigtig dejligt at være tilbage på stadion igen – og ikke mindst at se gutterne. Jeg må indrømme, at jeg blev ret stolt. For mig personligt var det her et stolt øjeblik. Og det er dejligt at komme tilbage og se nogle drenge, man har delt noget med. Det var en oplevelse, som var ubeskrivelig.

Oplevelsen var også speciel for Oliver Villadsen fra det nuværende Superliga-hold. Han var nemlig bolddreng, da FC Nordsjælland i 2012 spillede guldet til Farum med en 3-0-sejr over AC Horsens. Da guldholdet søndag var samlet igen og overværede kampen, var Villadsen selv på banen for FC Nordsjælland.

–  Der var jo utroligt mange dygtige spillere på det hold, der vandt i 2012. Og jeg sad selv og så mange af de kampe, de spillede i sæsonen, så det var da sjovt at spille foran dem også, lyder det fra Villadsen.

Se meget mere fra fejringen – og få historien om, hvordan guldholdet inspirerer Oliver Villadsen – i videoen ovenfor.