Fra akademi til Superliga | Emmanuel Ogura

Kategorier

Mød Emmanuel Ogura. Den første målmand fra Right to Dream i Ghana til at få debut for FC Nordsjællands førstehold.

Det var lidt uventet, da Emmanuel Ogura bogstaveligt talt blev kastet for løverne hjemme i Right to Dream Park mod FC København tilbage i september måned sidste år.

Men med målmandskollega Andreas Gülstorff på vej tilbage og en uheldig skade til Dudu (Eduardo Dos Santos Haesler, red.) under opvarmningen betød det, at U19-holdets Ogura – tidligere end forventet – fik debut for førsteholdet.

I dag er 19-årige Ogura en etableret del af vores Superliga-trup. Og ifølge hovedpersonen selv, er der sket en del siden debuten i efteråret.

– Jeg har udviklet mig rigtig meget siden første kamp – som målmand, men også som menneske. Det gik meget hurtigt for mig i starten, og jeg var måske ikke helt klar. Men min optræden mod FCK og de andre kampe, jeg fik efterfølgende, har været med til at modne mig.

Selv fremhæver Ogura, at han på det kommunikative område er blevet markant bedre.

– Jeg synes særligt, at jeg er blevet bedre i min kommunikation i feltet. Jeg er blevet mere bevidst om, at der skal kommunikeres rigtig meget – både for at hjælpe mig selv og holdet.

Tæt samarbejde med Andreas Hansen

En af hovedårsagerne til, at Ogura har rykket sig så markant, som tilfældet er, skyldes tilgangen af Andreas Hansen. Ifølge Ogura har de to nemlig et super sammenhold.

– Andreas er en rigtig dygtig målmand, og han er blevet en god ven. Vi presser hinanden hver dag til træning og gør hinanden bedre. Og så er han med til at holde mit hoved oppe, hvis jeg er lidt nede. Så jeg sætter stor pris på Andreas.

Emmanuel Ogura har det rigtig godt i Farum. Og han nyder hver dag på træningsbanen. Men langt ude i fremtiden har han en drøm, som han håber at opnå.

– Min største drøm er at spille på allerhøjeste niveau, f.eks. i Premier League. Men det er vigtigt, at jeg tager de rigtige skridt i min karriere. Og lige nu synes jeg, at jeg er et rigtig fint sted med min udvikling og har taget nogle gode skridt i FC Nordsjælland. Så jeg vil fortsætte med at holde snuden i sporet, arbejde hårdt og tage endnu flere skridt fremad her i FCN.

Sjældne egenskaber som keeper

Cheftræner Flemming Pedersen er glad for den udvikling, han har set fra sin unge keeper. Ifølge ham har han taget gigantiske skridt siden debuten i efteråret.

– Ogura lærte rigtig meget af at spille i Superligaen. I starten havde han naturligt nok nogle udfordringer. På det tidspunkt var han jo kun vores tredjekeeper, men han har taget nogle ekstreme udviklingsskridt med spillet i feltet og sit mod.

Derudover fremhæver cheftræneren flere egenskaber, som gør Ogura til en unik målmand.

– Ogura er meget hurtig og eksplosiv. Han er en ekstrem agil og dynamisk keeper, som dækker et enormt stort område. Bare se på hans spil i feltet. Selvom boldene ligger langt ude i feltet, så kommer han ud og involverer sig.

– Derudover er hans springkraft rigtig god. Og i en-mod-en-situationer og i situationer tæt på mål, hvor der skal reageres hurtigt, er han også rigtig dygtig. Det er meget sjældent, at keepere er så reaktionsstærke og samtidig har den dynamik og spændstighed, som Ogura har.