Fra Akademi til Kvindeliga | Frederikke Holmberg

Kategorier

19-årige Frederikke Holmberg har i denne halvsæson været en fast del af vores Kvindeliga-trup – nu belønnes hun med en kontrakt.

Det er allerede blevet til en del spilletid i Gjensidige Kvindeligaen for Frederikke Holmberg i denne sæson. Den 19-årige venstreback blev rykket op i Kvindeliga-truppen, og her har hun leveret så godt, at parterne er blevet enige om at tegne en kontrakt.

Frederikke Holmberg:

– Jeg er rigtig glad for at have tegnet kontrakt med FC Nordsjælland. De første halvandet år i klubben har været super. Omgivelserne, træningsmiljøet – ja, det hele. Det er jeg meget glad for at være en del af.

– Til at begynde med var jeg en del af U18-holdet. Min tid på U18 har jeg brugt til at bygge mig op og stille og roligt komme ind omkring Kvindeliga-holdet. Og så rykkede jeg fast op for et halvt års tid siden.

– Det er jo et stort skridt at skifte fra ungdom til senior. Særligt i forhold til tempoet. Men alle har taget rigtig godt imod mig. Jeg synes, at overgangen har været ret flydende, fordi jeg har fået lov til at snuse lidt til seniorholdet løbende. I starten skulle jeg selvfølgelig tilpasse mig, men nu er det hverdag og fast rutine.

– Jeg startede med at spille fodbold i FB (Frederiksberg Boldklub, red.), hvor jeg spillede sammen med drenge, fordi de ikke havde et pigehold. Derefter skiftede jeg til KB, hvor jeg også trænede med drenge. Og så tog jeg skridtet til Brøndby. Her spillede jeg i seks år, inden jeg skiftede til FC Nordsjælland.

– Jeg vil betegne mig selv som en energisk venstreback, der elsker at løbe frem og tilbage. Jeg vil gerne op i den sjove ende og deltage i det offensive spil. Men bidrager selvfølgelig stadig defensivt. Jeg har en god motor og kan løbe rigtig meget.

Sportsdirektør Mikkel Hemmersam:

– Vi er utroligt glade for, at Frederikke har valgt at tegne kontrakt med os. Hun er et stort talent, som allerede har vist sig godt frem i Kvindeligaen.

– Frederikke har været en del af truppen i noget tid nu, og selvom hun allerede har udviklet sig meget, siden hun kom fra Brøndby for halvandet år siden, så er vi sikre på, at hun stadig rummer en masse, som vi i fællesskab skal forløse. Så vi glæder os til at følge hendes udvikling her hos os fremadrettet.

Holmberg kom til FC Nordsjælland fra Brøndby tilbage i vinteren 2021 og har siden spillet 13 kampe i Gjensidige Kvindeliga.