Forløsende scoring for kvindeholdet: Vi havde tårer i øjnene

Kategorier

Foto: Rune Mathiesen / Gonzales Photo

Der var ikke tale om en hvilken som helst scoring, da Adina Giurgiu sendte bolden i kassen til 4-0 mod Fortuna Hjørring lørdag eftermiddag.

– “Bri” (Brianne Reed, red.) og jeg kiggede på hinanden og fik tårer i øjnene. Det var et meget rørende øjeblik.

Ordene kommer fra anfører Jessica Davis, når snakken falder på den scoring, som Adina Giurgiu satte ind efter 84 minutter mod Fortuna Hjørring. En scoring der betød, at FC Nordsjælland vandt kampen med 4-0. Men scoringen havde en endnu større betydning. Det var tydeligt for både publikum og TV-seere.

For der var ikke nogen tvivl om, at det her var en kæmpe forløsning for både Giugiu selv og holdkammeraterne.

Der var store forventninger til 27-årige Adina Giurgiu, da hun i sommeren 2021 kom til FC Nordsjælland. Med et CV, der både talte Champions League- og landskampe, var rumænske Giurgiu nu klar til at indtage Farum.
Men på grund af skader er det kun blevet til tre officielle kampe for FCN siden da.

– Jeg kom hertil sidste sommer og var meget glad for at blive en del af et miljø som det, man har her i FC Nordsjælland. Det føltes meget trygt lige fra starten af. Men desværre blev jeg hurtigt skadet. Og da jeg kom tilbage fra skaden, blev jeg skadet igen. Derfra prøvede jeg bare at være en del af holdet i så høj grad som muligt. Jeg har altid sagt til mig selv, at hvis man ikke kan hjælpe holdkammeraterne på banen, så må man gøre det uden for banen.

På trods af den svære start er Giurgiu blevet ved med at holde hovedet højt. Og hun har spillet en aktiv del i stemningen omkring holdet. En ting, som vores anfører beundrer hende for.

– Selvom hun har været skadet, så har hun været meget tæt på holdet hele tiden. Hun har virkelig haft en stor betydning for holdet og hendes personlighed har ramt alle i klubben. Hvis man har haft behov for at tale om det ene eller andet, så har det typisk været Adina, man har rakt ud til. Hun står altid til rådighed. og hun er simpelthen et af de mest uselviske mennesker, jeg har mødt. Hun sætter altid holdet og sine holdkammerater foran alt andet, lyder det fra Jessica Davis.

Et meget specielt mål

Selv anser Adina Giurgiu det som noget helt naturligt at tage hånd om sine holdkammerater.

– Det er bare sådan, jeg er som person. Det ligger meget naturligt til mig at socialisere med dem, jeg spiller på hold med. Og da jeg var skadet gik jeg meget op i stadig at være en del af holdet uden for banen. Men det har selvfølgelig været frustrerende bare at se til uden at kunne hjælpe dem inde på selve banen. 

Derfor var glæden også større end normalt, da Giurgiu lørdag endelig fik hul på bylden med sin første FCN-scoring. Og forløsningen kunne mærkes helt ude på tilskuerpladserne og foran TV-skærmene.

– Jeg kunne godt mærke, at det var et af de mere specielle mål. Jeg har scoret i nogle træningskampe, men ikke i en officiel kamp før i lørdags. Så det var helt fantastisk. Og den glæde, jeg kunne mærke fra mine holdkammerater og staben efter scoringen, var også helt unik.

En følelse, som Jessica Davis bakker op om.

– Det var ren eufori. Det var faktisk meget emotionelt, fordi hun virkelig har spillet en vigtig rolle for holdet, og at hun har den personlighed, hun har. Så det var rigtig vigtigt for os allesammen at give noget tilbage til hende og fejre det på den måde, vi gjorde.

Med 4-0 sejren over Fortuna Hjørring har FCN stadig mulighed for at ende med bronzemedaljerne om halsen inden sæsonens sidste to kampe.

Det kræver i første omgang en sejr over Brøndby IF på fredag klokken 19. Kampen kan ses på TV3 Sport.