Flemming P. efter 3 point: Vi ville også bidrage til stemningen

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Det blev til tre point i sæsonens sidste hjemmekamp, da vi søndag eftermiddag vandt 2-1 over Vejle efter to scoringer af vores 10’er, Mohamed Diomande.

I dag sluttede vi sæsonen af på hjemmebane, da Vejle blev sendt hjem med et nederlag på 2-1. En sejr, der blev grundlagt efter en forrygende start, hvor vi efter 18 minutter førte 2-0 på to mål af Mohamed Diomande.

Cheftræner Flemming Pedersen var en tilfreds mand efter sæsonens sidste hjemmebanekamp, som altså førte en sejr med sig. 

– Det var meget vigtigt igen at kunne give en sejr til vores fans. Vi fik en virkelig god start på kampen, hvor vi spiller rigtig flot. Vi viser virkelig det mindset, som FC Nordsjælland skal repræsentere – nemlig at gå ud og angribe uden at have frygt for, at det kan få konsekvenser – og det var lækkert at se.

Efter den fremragende start fik Vejle mere spil og skabte også et par chancer i første halvleg. Men i anden halvleg får vi stabiliseret spillet og lukket fint ned for gæsterne.

– Vejle får ædt sig ind i kampen. Vi slækker på tempoet og vores bevægelser. De kommer tættere på os og får også lavet nogle frispark. De får brudt vores rytme og så er det pludselig en mere jævnbyrdig kamp, hvor de har et par store muligheder efter hjørnespark i første halvleg.

– I anden halvleg holder vi dem mere fra fadet og spiller mere kontrollerende, men samtidig jagter endnu en scoring. Vi vidste, at Vejle skulle længere frem på banen, så vi satte Ernest ind for at få noget fart til at løbe i rummene. Og der kom også plads, men vi fik ikke straffet dem, selvom det var tæt på.

– I de sidste 10 minutter bliver det lidt kaotisk med en masse lange bolde frem i vores felt, men jeg synes, at spiller står godt imod. Vi har i lang tid snakket om, at vi skal blive bedre til at kontrollere kampen i de sidste afgørende minutter. I dag så vi forbedringer fra den sidste hjemmekamp mod OB, hvor vi smider bolden for meget væk. I dag var der meget mere afstemning blandt spillerne på banen.

Dagen markerede samtidig 10-års jubilæet for FC Nordsjællands Danmarksmesterskab i 2011/12-sæsonen, og derfor var mange af spillerne fra den sæson inviteret til Farum for at blive hyldet i pausen. Flemming Pedersen var selv en del af staben i guld-sæsonen og kunne sagtens fornemme den specielle stemning på stadion. 

– Stemningen på stadion i dag var uovertruffen – en dejlig forårsdag i Right to Dream Park. Og vi ville også gerne bidrage til festdagen med noget godt fodboldspil. Det forsøgte vi så langt, kræfterne rakte til det.

Udover jubilæet markerede dagen også en afslutning for et par af klubbens profiler.

– I dag spiller vi også for Frank Hjortebjerg og specielt Magnus Kofod – deres sidste hjemmekamp i hvert fald i denne her omgang. “Kof” har været en stor del af vores spillertrups hjerte, så man kan jo bare håbe på, at det var et “Tak for denne omgang” til ham. Det ville være skønt at se ham tilbage i Farum en dag.

Kampfakta:

FCN-VBK
1-0 (‘3) Mohamed Diomande
2-0 (‘18) Mohamed Diomande
2-1 (’44) Luka Djordjevic

Sidste kamp i sæsonen 21/22 spilles på lørdag den 21. maj, hvor vi skal en tur til Aarhus og møde AGF klokken 17.