Bedste akademi for både piger og drenge: Vi søger konstant efter at blive bedre

Kategorier

DBU’s årlige vurderinger af klubbernes talentmiljøer er nu offentliggjort på både drenge- og pigesiden. I begge tilfælde topper FC Nordsjælland listen som landets bedste, men arbejdet med at blive bedre fortsætter, fortæller sportsdirektøren.

I starten af maj kunne DBU fortælle, at FC Nordsjælland for tredje år i træk er blevet tildelt de maksimale 5 stjerner og en førsteplads i vurderingen af landets talentakademier for drenge.

I går kom resultatet på pigesiden, og her var det endnu en gang FCN, der toppede listen, og det vækker stor glæde hos sportsdirektør Mikkel Hemmersam.

– Vi er stolte over at rangere som nr. 1 på både pige- og drengesiden, og det er dejligt at se det hårde arbejde fra alle i organisationen bære frugt. Det betyder meget for vores klub og de værdier, vi arbejder ud fra hver eneste dag, og det viser, at vi virkelig mener det, når vi siger, at vi vil være det bedste akademi for både pige- og drengespillere, fortæller Mikkel Hemmersam.

– Drengenes akademi har fået tildelt de maksimale 5 stjerner tre år i træk – og har alle årene sat ny pointrekord. Der er blevet arbejdet stenhårdt igennem en længere årrække for hele tiden at hæve barren, men arbejdet med pigeakademiet er forholdsvis nyt, og det er en stor præstation af alle involverede, at vi allerede er nået så langt. Jeg vil gerne takke alle for det hårde arbejde og den store dedikation og passion. Vi har stadig masser af nye mål og ting, vi kan og vil forbedre, da det er en indgroet del af vores klubkultur konstant at søge efter optimeringer – og det glæder vi os til.

Fælles sprog og principper

Gårsdagens offentliggørelse af resultatet på pigesiden vakte stor glæde i FCN-organisationen som en anerkendelse af det arbejde, der bliver lavet helt fra de yngste til de ældste årgange.

Ydermere har man kunnet se en række spillere taget skridtet fra U18 til Kvindeligaholdet, og netop U18-cheftræner Anja Heiner-Møller modtog nyheden om rangeringen med stolthed.

– Jeg er ekstremt stolt over, at vi også på kvindesiden ligger nummer et. Man kan jo i virkeligheden tale om et fælles akademi, der ligger nummer et.

– Hvis man kigger på vurderingen ift. sidste år, er der sket rigtig mange ting på pigesiden. Det, der er kendetegnet ved os, er, at vi har fået trænere ind, som er helt tro mod spillestil og det miljø, der er i FC Nordsjælland.

– Taktikken er blevet integreret. Der er et fælles sprog og fælles principper på tværs af U-holdene. Det resulterer i en meget glidende overgang fra hold til hold. Og vi har set mange fra U18-holdet, der har fået debut i Kvindeligaen.

– Og så er der ingen tvivl om, at de faciliteter, vi har i FCN, er noget af det, der skiller sig ud. Vi er en klub, der gerne vil pige- og kvindefodbold. Sådan er det bestemt ikke alle steder. Vi vil gerne træde den vej, vi håber at se andre klubber gå i fremtiden.

– Vores flagskib er den individuelle udvikling af spillerne. Det er unikt. Vi hører fra landshold og andre klubber, hvor vores spillere kommer til efterfølgende, at spillerne er rigtig godt uddannede. De er mentalt stærke og er også gode på ”character”, som der bliver arbejdet meget med her i klubben.

Tager de næste skridt allerede nu

En af de ressourcer, der er blevet tilført pige- og kvindeafdelingen i denne sæson, er Thomas Maale, der kom til klubben i en nyoprettet rolle som Head of Coaching og Technical Director.

Og han ser et stort potentiale i pigeakademiet i Farum.

– Vi satser rigtig meget på akademiet, og allerede fra sommer kommer der en fuldtidsstilling mere. Der bliver lagt ressourcer i at optimere tingene, og vi søger hele tiden at forbedre vores setup, fortæller Thomas Maale.

– Derfor er vi også glade for anerkendelsen af de skridt, vi allerede har taget – men der er også plads til forbedringer. Mange ting kan blive bedre, og det sker allerede nu, for vi kigger hele tiden på, hvordan vi kan gøre tingene endnu bedre. Der er mulighed for at tage nogle store skridt, og det er rigtig givende at kunne spejle os i drengeakademiet og trække på de erfaringer, klubben har gjort sig gennem årene.

– En af styrkerne er nemlig, at ungdomstrænerne er gode til både at dele og suge viden på tværs. Sparringen gør, at trænerne udvikler sig endnu mere – fx igennem vores fælles spillestilsmøder, der giver en god sammenhængskraft.

Læs mere om DBU’s rangering på pigesiden her og drengesiden her.