Sen udligning spolerer drømmeresultat mod HB Køge

Kategorier

Foto: Robert Hendel

FC Nordsjælland var få minutter fra at tage tre point med hjem fra udekampen mod de forsvarende mestre fra HB Køge, men måtte nøjes med uafgjort efter sen udligning.

Fredag aften var vi igen i aktion i Gjensidige Kvindeliga, da de forsvarende mestre fra HB Køge ventede på udebane på Capelli Sport Stadion.
Kampens indledning var en anelse rodet. HB Køge var tæt på at få en fri chance efter få minutter, men Carly Nelson i FCN-målet var hurtigt over bolden og fik reddet situationen.

Få minutter senere var det os, der var farlige. Men her havde Kaylan Jenna Marckese i HB Køge-målet ingen chance på Karen Linnebjerg Knudsens flotte afslutning. 1-0 efter blot 12 minutter. 

Herefter overtog hjemmeholdet spilovertaget, men det var alligevel FC Nordsjælland, der havde kampens næste store chance. Et frispark lige uden for feltets højre side blev lagt ind over og endte med en farlig afslutning, som dog strøg lige over HB Køges mål.


På trods af spilovertaget kæmpede de forsvarende mestre med at spille sig frem til chancer. Derfor var det ikke overraskende efter en dødbold, deres største chance opstod. Et hjørnesparket blev clearet og røg ud til en Køge-spiller, som afsluttede flot. Heldigvis for os ramte bolden oversiden af overliggeren.

Som halvlegen skred frem, virkede det som om, at HB Køge havde indset, at Nordsjællands forsvarskæde var mere end vanskelig at bryde op denne fredag. Det resulterede i flere langskud fra hjemmeholdet – og selvom flere af dem var kvalificerede, ramte ingen målet. 
Det gjorde et hovedstød tæt under mål efter 40 minutter tilgengæld. Heldigvis var Carly Nelsson i FCN-målet igen opmærksom og diskede op med en god redning.

Derfor kunne vi gå til pause foran 1-0.

Tæt på hurtig drømmescoring
I anden halvleg kom hjemmeholdet stærkt ud og truede FCN-målet efter få minutter. Men igen var Carly Nelson først over bolden efter et giftigt indlæg.

Efter en lille time var Ashley Riefner tæt på at fordboble føringen med en drømmescoring. Riefner havde set, at Køges keeper var langt ude af sit mål, og tog chancen fra midten af hjemmeholdets banehalvdel. Bolden havde retningen, men ramte desværre overliggeren. En flot detalje af Riefner.  

HB Køge havde bolden mest, men det var os, som var tættest på scoring. Efter lidt over en time satte indskiftede Dajan Hashemi sig godt igennem på venstresiden og smækkede et flot indlæg ind i boksen. Bolden overlistede Kaylan Jenna Marckese i HB Køge-målet, men der var desværre ingen Nordsjælland-spillere til at prikke bolden i mål.

Herefter pressede hjemmeholdet på, og havde flere gode optræk til mål, men Nordsjælland afværgede godt.
I 80. minut var der dog ikke noget at gøre, da Kyra Carusa stod fri foran mål og kunne sende bolden i mål til 1-1.

Fem minutter før tid fik Nicole Kozlova en fri header foran mål, men formåede ikke at udnytte den stor chance.
Hjemmeholdet pressede på i slutminutterne, men vi formåede at at stå imod presset fra de forsvarende mestre. Og dermed endte fredagens opgør 1-1.

En todelt  følelse
Cheftræner Carmelina Moscato var efter kampen ærgerlig over den sene reducering fra HB Køge. 

– Jeg står med en todelt følelse. For vi spiller virkelig god fodbold i dag. Det samme gør HB Køge. De får det bedste frem i os og vi får det bedste frem i dem. Vi er skuffede over ikke at få point – og bare det, at vi kan sige det på udebane mod nummer et i ligaen og de forsvarende mestre siger noget om vores præstation i dag.

Hun erkender dog, at HB Køge pressede på til sidst og tager overordnet set en masse positivt med fra den svære udekamp.

– De spiller med en modenhed og de ved, hvordan de skal køre på i de sidste ti minutter, hvor vi mister grebet en smule. Og det er noget, vi kan lære af. Vi er et ungt hold og
Vi kreerede et par rigtig fine chancer og forsvarede virkelig disciplineret. Så der er bestemt mere positivt end negativt at tage med fra denne her kamp, lyder det fra Carmelina Moscato. Kampfakta:

HBK-FCN

0-1 (‘12) Karen Linnebjerg Knudsen
1-1 (‘80) Kyra CarusaNæste opgør i Gjensidige Kvindeliga er hjemme i Right to Dream Park lørdag den 7. maj, hvor Kolding IF kommer på besøg.
Du kan allerede nu købe billet her