Moscato efter 2-0 sejr: Et selvtillidsboost til hele holdet

Kategorier

En festlig fodboldfredag i Farum startede på bedste vis, da FC Nordsjælland slog FC Thy-Thisted hjemme i Right to Dream Park med 2-0.

Fredag rullede bolden igen i Gjensidige Kvindeliga efter landskampspause, da vi hjemme på Right to Dream Park tog imod FC Thy-Thisted Q.

Kampen startede meget jævnbyrdigt men efterhånden som halvlegen skred frem, overtog FC Thy-Thisted Q mere og mere af spillet. Det udmøntede sig dog ikke i de store chancer og derfor kunne de to hold gå til pause ved stillingen 0-0.

Anden halvleg var kun tre minutter gammel, da kampens første scoring faldt. Og det var et af de flottere af slagsen.


Kathrine Kühl satte to mand på midten, førte bolden frem, spillede den til venstre til Jóhanna Fossdalsá, som spillede den første gang til Mariah Lee, der med et velplaceret skud curlede bolden over i modsatte målhjørne uden chance for Maya Østergaard i Thy-Thisted-målet.

Herefter pressede vi på og det var tæt på at blive 2-0 et par minutter senere, men bolden sneg sig lige uden om stolpen.


Efter 69 minutter gav overtaget bonus, da Mariah Lee blev fældet i straffesparksfeltet. Lee eksekverede selv fra 11-meter pletten til stillingen 2-0, hvilket også blev kampens resultat.

Chefræner Carmelina Moscato var glad for sejren og det niveau, spillerne leverede.

– Det var en lang og hård kamp på 97 minutter, og vi har mange kampe lige rundt om hjørnet, så hele holdet skulle præstere i dag. Og det gjorde de i den grad. Det er jeg utrolig stolt af, lyder det fra cheftræneren, som med det samme kunne se en effekt efter målet til 1-0.  

– Vi har kæmpet lidt med at skabe de store chancer og score mål i de sidste par kampe, så det var virkelig befriende, at det lykkedes i dag. Og vi har følt, at så snart det første mål ville komme, ville det resultere i et selvtillidsboost til hele holdet. Og det synes jeg også, at vi så. Fra da af kontrollerede vi kampen.

Der bliver ikke tale om en lang pause for holdet, der allerede på mandag skal møde Kolding IF. En kamp, hvor holdet skal ride videre på den bølge af selvtillid, de fik i dag.

– Det bliver en svær kamp mod Kolding på mandag. De har et stærkt hold og vi har brug for et resultat, men det tror jeg også på, at vi kan få, hvis vi spiller med samme selvtillid som efter 1-0 målet i dag.

Kampfakta:
FCN-HBK
1-0 (‘48) Mariah Lee
2-0 (‘56) Mariah Lee

Næste opgør i Gjensidige Kvindeliga er allerede på mandag, når FC Nordsjælland skal på besøg på Autocentralen Park, hvor Kolding IF venter. Kampen spilles klokken 17.00.