Kühl efter anfører-debut: Det var stort!

Kategorier

Foto: Kent Rasmussen / Gonzales Photo

Da FC Nordsjælland mandag eftermiddag gik på banen i Kolding til fjerde runde i slutspillet i Gjensidige Kvindeliga, var det med Kathrine Kühl som anfører for første gang i senior-karrieren.

En 18-årig anfører på seniorniveau er ikke hverdagskost – hverken når det kommer til herre- eller kvindefodbold. Men det var ikke desto mindre det, som tilskuere og TV-seere var vidne til, da FC Nordsjælland mandag eftermiddag på udebane mødte Kolding IF i Gjensidige Kvindeliga.

For forrest i rækken af de elleve startende FCN-spillere, der gik på banen, var en storsmilende Kathrine Kühl med det regnbuefarvede anførerbind om sin venstre arm.

Stoltheden var svær at skjule for vores landsholdsspiller, og Kühl selv indrømmer da også, at hun fik kuldegysninger, da hun trådte ind på plænen med bindet om armen.


– Det var en meget speciel oplevelse. Det er et kæmpe ansvar at være anfører, og jeg følte helt klart et stort ansvar over for mig selv og selvfølgelig resten af holdet. Så det var meget stort at prøve det, lyder det fra Kühl, som dagen inden fik at vide, at hun skulle bære anførerbindet.

– Carmelina fortalte det til mig dagen inden. Jeg blev meget glad og stolt over, at hun valgte mig som anfører, når Jess (Jessica Davis, red.) ikke kunne spille. Så jeg havde op til kampen tænkt meget over, hvordan jeg gerne ville være som anfører.

Anføreren skal være samlingspunktet

Der er mange holdninger til, hvilke egenskaber en god anfører skal besidde. Ifølge Kathrine Kühl skal personen være en støtte og et samlingspunkt for sine holdkamerater.

– En anfører er en person, man skal kunne læne sig op ad som spiller, og en, der tager en masse ansvar, og som man altid kan komme til både på og uden for banen.

Selvom anfører-tjansen i første omgang kun var til låns, så er Kühl ikke afvisende over for at spænde det prestigefyldte bind om ærmet igen.

– Jeg vil altid være klar til at træde til som anfører, hvis der er brug for det, Men jeg synes, at Jess gør det rigtig godt som anfører. Hun har de egenskaber, som en rigtig anfører skal have.

Næste kamp for Kühl og co. er allerede i morgen fredag den 22. april, hvor Brøndby IF kommer på besøg i Right to Dream Park.

Kampen er sponsoreret af vores hovedpartner DHL, der inviterer alle på stadion. Du kan derfor hente din billet kvit og frit her.