Jessica Davis brød forbandelsen: Flere havde forudset scoringen

Kategorier

Jessica Davis stod fredag bag vores 1-0-scoring mod Brøndby IF efter noget så sjældent som et hjørnespark. Inden opgøret havde flere holdkammerater set dybt i spåkuglen og forudset scoringen fra anføreren, afslører hun. 

Det var ikke hverdagskost, da vores anfører Jessica Davis fredag aften sendte bolden i nettet til en 1-0-føring mod Brøndby IF. Først og fremmest fordi Davis er forsvarsspiller og derfor selvsagt ikke scorer så ofte, men i lige så høj grad fordi scoringen faldt efter hjørnespark. En ting, der hører til sjældenhederne – ja faktisk var det første gang i sæsonen.

Alligevel kom scoringen ikke bag på ‘Jess’. Tværtimod. For inden kampen var der flere holdkammerater, der havde spået en scoring fra vores anfører.

– Inden kampen var der tre forskellige holdkammerater, der kom hen til mig uafhængigt af hinanden og sagde, at de var sikre på, at jeg ville score efter en dødbold. Først var det Dajan (Hashemi red.), som altid tager dødboldene, der sagde “i dag sker det, Jess. Det lover jeg dig. Du scorer på en dødbold”.

– Derefter kom Princess hen til mig og sagde, at hun havde haft en drøm om, at jeg ville score i løbet af kampen. Og til slut fortalte en af U18-spillerne, at hun var sikker på, jeg ville score. Godt nok sagde hun, at det ville være på et hovedstød, men stadig efter en dødbold, siger Jessica Davis.

Det endte altså med at holde stik. Og derfor opfordrer Jessica Davis til, at man fremover skal komme med lignende forudsigelser inden FC Nordsjællands kampe.

– Ja, nu er der jo lidt pres på. For de bliver nødt til at komme inden hver kamp og fortælle mig, at jeg skal score. De kan jo passende fortsætte på fredag, siger Jessica Davis med et stort smil, inden hun går lidt mere i dybden omkring det mentale ved endelig at bryde hjørnesparks-forbandelsen.

– Vi træner hjørnespark hver uge, men jeg tror forskellen i fredags handlede om vores mindset. I den sidste træning op til kampen følte jeg mig ret selvsikker omkring hjørnespark-situationerne. Chris (assistenttræner, Chris Sargeant) sagde, at bolden jo kommer ind i feltet, så vi skal bare beslutte os for, at det er os, der skal nå den først. Jeg ved ikke, om det var det, der gjorde udslaget, men pludselig var det som om, at det bare klikkede. Endelig, lyder det fra Davis.

Tænker alternativt på dødbolde
Assistenttræner Chris Sargeant er hovedsageligt manden, der træner de offensive dødbolde med holdet. Så han var selvsagt lettet over, at der langt om længe faldt en scoring efter et hjørnespark.

– Det har været på vej i et stykke tid, synes jeg. Vi er kommet tættere og tættere på i løbet af kampene, og vi har også trænet rigtig meget på det. Så at se den gå ind var selvfølgelig en lettelse. Det var en god detalje og et godt mål. Spillerne har virkelig arbejdet hårdt og målrettet med vores hjørnespark, så stor ros til dem.

At FC Nordsjælland ikke topper listen over gennemsnitshøjde i Gjensidige Kvindeliga, er ikke nogen hemmelighed. Derfor har Sargeant og resten af teamet også fokus på de mere alternative dødbolde.

– Der er mange fysiske hold i ligaen, hvor spillerne er meget større end os. Og for at være helt ærlig, så er hovedspillet ikke vores spidskompetence. Så sommetider skal der tænkes i alternativer – og det forsøger vi blandt andet ved at sætte spillet hurtigt i gang med en kort aflevering, hvilket også førte til scoringen mod Brøndby i fredags.

– Vi er rigtig gode med bolden på jorden. Vi har nogle rigtig dygtige og teknisk stærke spillere, så vi føler, at hvis vi kan få bolden ind i assistzonen i højere grad end bare at smække den ind i boksen, så har vi en bedre chance for at score. Og det var præcis det, vi gjorde, lyder det fra Chris Sargeant.

Næste mulighed for at score på hjørnespark er i morgen, når de forsvarende mestre fra HB Køge venter på udebane. Kampen starter klokken 19.00 og vises på Viaplay.