Hansen om tre clean sheet i træk: Der er en stor tro på tingene

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Ikke nok med, at vi i søndags fik alle tre point hjemme i Right to Dream Park mod Viborg FF, så var det også tredje clean sheet i træk. Vores bagerste mand, Andreas Hansen, sætter nedenunder ord på søndagens sejr, forøget ansvar, relationerne i holdet samt fredagens kamp mod Viborg. 

– Jeg synes, vi gjorde det godt i søndags. Vi holdt os langt hen ad vejen til den gameplan, vi havde lagt inden kampen, fortæller Hansen og fortsætter:

– Vi var gode til at holde Viborg fra at få for mange chancer. Specielt dødboldene var et fokus for os og der synes jeg faktisk, at vi var rigtig stærke til at holde dem fra at få for mange af dem.

Større ansvar

Siden Andreas’ ankomst til Farum har han arbejdet hårdt med målmandstræner, Marco Knopp, og resten af målmandsteamet på at være en større faktor i feltet, hvor specielt indgrebene på indlæg og hjørnespark har betydet meget.

– Jeg har kunnet mærke, at jeg skulle tage mere ansvar og dække et større område på de defensive dødbolde, end jeg har skullet førhen. Det er noget, jeg har arbejdet meget på de sidste par uger, hvilket jeg også synes kommer til udtryk i kampene – specielt de sidste tre-fire kampe. Det er altid dejligt at se ens hårde arbejde på træningsbanen går op i en højere enhed, da det giver både mig og holdet rigtig meget.

Stor udvikling i relationerne

Tre clean sheet i træk har betydet meget for resultaterne over de sidste par uger. Den stærke defensiv skyldes ifølge Hansen en stor tro i holdet og udviklingen i relationerne.

– Vi stoler rigtig meget på hinanden. Vi kender vores interne roller og står fast på dem. Når man kommer ind som ny på et hold, så mangler man tit nogle relationer med medspillerne, men jeg synes, at vi har rykket os rigtig meget på det parameter.

– På samme tid har vi fået de små marginaler med os og fået fjernet de individuelle fejl, hvilket altid hjælper i jagten på clean sheet og sejre.

– Det startede jo selvfølgelig lidt hårdt, både personligt for mig og for holdet, i hjemmekampen mod Brøndby. Men igennem hele processen har vi holdt snuden i sporet og ikke ladet os slå ud af fejl og missede point. Det bærer frugt nu og det er bare fedt!

Fuld smæk på i Viborg

På fredag går det løs igen, når vi på udebane møder netop Viborg. Inden kampen forudser vores nummer 13 en trods reaktion fra fredagens hjemmehold, hvilket vi skal være gode til at stå imod og på samme tid få vores eget spil frem.

– Vi skal tage meget af det med, som vi var så dygtige til i søndags. På samme tid skal vi bygge på, for det kan sagtens blive en helt anden kamp på fredag, end det var i søndags. Vi kan nok også forvente en trods reaktion fra deres side. De spillede nok ikke den kamp i søndags, som de gerne ville.

– Vi forventer, at de kommer med fuld smæk på fra første minut, så det skal vi være klar til at stå imod og samme tid sørge for, at vi spiller vores eget spil. For hvis vi gør det, så er vi svære at spille imod og så er jeg sikker på, at det bliver en god fredag aften i Viborg, afslutter Hansen.

Fredagens kamp fløjtes i gang klokken 19.00.

Næste hjemmekamp er søndag d 8. maj klokken 14.00, hvor OB gæster Right to Dream Park. Du kan købe dine billetter til kampen på billet.fcn.dk.