Flemming P.: Stolt af spillerne

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

FC Nordsjælland spillede over 80 minutter i undertal, men formåede alligevel at holde nullet og få et point med hjem fra udekampen i Vejle mandag eftermiddag.

Den oprindelige ‘gameplan’ for mandagens udekamp mod Vejle holdt kun cirka 10 minutter, inden trænerteamet måtte lægge en ny. Lasso Coulibaly måtte forlade banen med et rødt kort, og derfra skulle der tænkes – og reageres – hurtigt, fortæller cheftræner Flemming Pedersen.

– Det psykologiske i kampen ændrede sig på et splitsekund i det 11. minut. Pludselig kiggede vi som hold ind i mere end 80 minutter med en mand i undertal blot 66 timer efter vores seneste kamp (2-0-sejren over SønderjyskE, red.). Den del blev vi nødt til at forholde os til så hurtigt som muligt – og så skulle vi tage nogle taktiske valg. Vi fik derfor skiftet Diomande ind, og så måtte vi se, hvordan kampen ville udvikle sig – hvordan vi eventuelt skulle reagere yderligere, fortæller cheftræneren.

– Det blev meget struktureret fra vores side, fordi vi valgte at stille os lavt i banen. Det følte vi os ret komfortable i, sådan som Vejle greb kampen an. Vi lagde også nogle planer i pausen, i tilfælde af at vi selv skulle komme foran, eller hvis Vejle fik scoret.

Arbejder hårdt for hinanden

Han kunne se sine spillere give alt, hvad de havde, for at holde sammen på holdet og forsvare målet. I tillæg var der et par gode kontramuligheder for at tage alle tre point undervejs.

– Jeg er stolt af, at spillerne hænger godt sammen, passer godt på hinanden og arbejder hårdt for hinanden. Der er mange, der stepper op – og også gjorde det mod SønderjyskE. Folk udefra kigger på, hvordan den enkelte spiller leverer rent fodboldmæssigt, men måske bidrager vedkommende ved at tage lederskab og er med til at gøre andre bedre. Det har vi også brug for, og det havde vi også fokus på i dag, lyder det fra Flemming Pedersen.

– Det kan ske på to måder. Lederskab ved at lade støvlerne tale. At lede ved eksempel på den måde. Eller at man er med til at guide og støtte medspillerne. Og der var rigtig meget lederskab i dag. Det var dejligt at se. Det samme gælder fansene på tribunen og mærke den opbakning. Det er virkelig dejligt. Mange tak for støtten, tilføjer han.

Næste opgave er på søndag den 24. april kl. 14.00, når Viborg FF besøger Right to Dream Park. En billet koster kun 50 kr. – uanset barn eller voksen – og du kan finde din foretrukne plads via billet.fcn.dk.