Flemming P. efter endnu en hjemmesejr: Fantastisk følelse

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Tidligere i dag sikrede vi os anden hjemmesejr og tredje clean sheet i træk, da vi på hjemmebane besejrede Viborg FF med 2-0 på mål af Oliver Antman og Simon Adingra. Efter kampen var cheftræner Flemming Pedersen ikke overraskende meget glad for dagens sejr og præstation.

– Vi sidder alle med en rigtig dejlig følelse. Anden hjemmesejr på 2-0 i træk er fedt at kunne give til alle fans og sponsorer, samt alle i og omkring klubben. Der har været en enorm stor vedholdenhed omkring os, så at kunne give alle sammen to hjemmesejre i træk er den bedste følelse!

Flot udførelse af gameplanen

Igennem store dele af kampen sad vi rigtig fint på spillet og udover nogle få farlige momenter i eget felt, stod defensiven også rigtig stærkt. Om gameplanen for dagens kamp havde Flemming P. følgende at sige:

– I vores eget spil ville vi gerne have Viborg ud at løbe og variere i at spille rundt om dem, som vi så ved 1-0-målet, og spille centralt igennem dem – specielt med Antman (Oliver Antman, red.) og Kofod (Magnus Kofod Andersen, red.). Jeg synes, vi lykkedes rigtig fint med begge dele.

– I presset ville vi gerne have en balance med at gå meget højt på dem og få dem til at spille rundt om os, da Viborg meget gerne vil spille sig igennem modstanderen. Specielt i første halvleg gik vi rigtig højt på dem, hvilket var med til at skabe lidt usikkerhed hos dem.

– Når vi i perioder stod lidt lavere, så skulle vi være gode til at undgå deres indlæg, da Viborg er rigtig gode i indlægsspillet. Vi så også, at nogle af de indlæg, Viborg kom frem til, blev rigtig farlige. Men vi stod rigtig fint imod.

– Specielt i første halvleg fik vi erobret rigtig mange bolde på midtbanen, hvilket vi også får nogle gode kontramuligheder ud af. Så der blev investeret rigtig meget i det defensive, og så var der en rigtig god variation i vores offensive spil.

Tre clean sheet i træk

I dag rundende vi tre clean sheet i træk, og specielt kampen i dag viste, hvor langt vi defensivt er kommet.

– I forhold til i dag, så havde vi et stort fokus på vores defensive dødbolde. Vi har mødt Viborg to gange i denne sæson, hvor de har scoret fire mål – tre af dem var på dødbolde.

– Det fik vi lukket ned for i dag, og der blev taget rigtig godt fra i vores eget felt. Der har været en rigtig stor udvikling i holdet rent defensivt, og det har vi set i de sidste par kampe.

Ny midtbane-trio

I dag lød vores start-11 med følgende spillere på midtbanen: Magnus Kofod Andersen, Jacob Steen Christensen og Mads Bidstrup. En midtbanekonstruktion, som vi ikke før har set i dette forår.

– Der var en rigtig god dynamik på midtbanen, da alle tre skiftedes til at gå i pres på modstanderen. På den måde var der ikke en decideret defensiv midtbane – udover når vi stod helt højt i vores pres, hvor “Jaxe” (Jacob Steen Christensen, red.) typisk stod lidt længere tilbage.

– Men det er tre spillere, som alle, specielt “Jaxe” og “Bids” (Mads Bidstrup, red.), er meget dynamiske i deres presspil, og det er vigtigt ikke at begrænse deres evner i presset, så derfor skal de slippes løs nogle gange – bedst bevist ved 2-0-målet, hvor “Jaxe” erobrer bolden og spiller Simon (Adingra, red.) fri.

– På samme tid har de tre et rigtig godt sammenhold og snakker rigtig godt sammen på banen. Det er vigtigt for alle hold, at der er en god intern kommunikation i holdet, og i det aspekt er alle tre rigtig gode.

– Jeg har før snakket om lederskab, og nogle gange ser vi kun, hvad spiller kan med og uden bold, men vi ser ikke, hvad de giver til holdkammeraterne. I dag havde vi tre midtbanespillere, som var rigtig gode til at dirigerer de forreste og hinanden, hvilket gør en stor forskel igennem hele holdet, afslutter en smilende Flemming P.

Allerede på fredag går det løs igen, hvor vi igen møder Viborg – denne gang på udebane. Kampen fløjtes i gang klokken 19.00.

Næste hjemmekamp er søndag d. 8. maj, når OB kommer på besøg i Right to Dream Park. Du kan allerede nu købe dine billetter til kampen på billet.fcn.dk.