Flemming P. efter 2-2: Føles som et nederlag

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

FC Nordsjælland var millimeter fra en velfortjent sejr over AGF, men et mål i tillægstiden resulterede i 2-2 og dermed et point til hvert hold. Pisse ærgerligt, lød det fra cheftræner Flemming Pedersen efter slutfløjtet.

Det var ellers den perfekte fortælling. Bagud 1-0 vendte et velspillende FC Nordsjælland kampen på hovedet og leverede et comeback, hvor debutanten – den 18-årige Ernest Nuamah, som netop er kommet til Farum fra Right to Dream-akademiet – kunne blive matchvinder.

Men et hovedstød ændrede slutningen på den fortælling. AGF’s Frederik Ihler headede udligningen i nettet i det 93. minut, og dermed sluttede en ellers god og chancerig kamp som en oplevelse af at have tabt i stedet for at have spillet uafgjort, fortæller Flemming Pedersen.

– Det føles som et nederlag. Til dels fordi førte vi så sent i kampen, men også fordi vi styrede den stort set hele vejen. Vi skabte mange chancer – også til langt flere end de to mål, vi laver – og vi var det bedre hold i dag. Det behøver man ikke at være fodboldprofessor for at se. Derfor er det selvfølgelig rigtig ærgerligt. Pisse ærgerligt, lyder det fra cheftræneren.

Bliver ved og ved og ved

Han var med egne ord “også ved at brænde sammen” over, at det ikke blev til tre point. Men sammen med skuffelsen og ærgrelsen står faktisk også stolthed. Over at holdet trods AGF’s føringsmål holdt hovedet højt og blev ved med at køre på. Og faktisk fik skabt comebacket.

– Truppen, miljøet og omgivelserne i klubben er altid fokuserede på at optimere og dygtiggøre sig. Der er ikke nogen blaming-kultur, og vi er med til at løfte hinanden op i stedet for at undertrykke hinanden. Vi er et produkt af et godt miljø og en god kultur, så spillerne driver hinanden frem. Her har vi en gruppe og en klub, som trækker hinanden op. At kollektivet skal gøre den enkelte spiller bedre. Vi har jo set i utallige kampe – selv når vi er kommet bagud – at vi er blevet ved og ved og ved. Det er vi stolte af. Den måde, de stiller krav til hinanden på, men samtidig bakker hinanden op, fortæller Flemming Pedersen.

– Jeg synes, at det var meget tydeligt ved spillernes reaktion på at komme bagud. Jeg rejser mig op og er klar til at råbe ind til dem, men Kian kom mig i forkøbet ved straks at kalde truppen sammen og omfavne dem alle. Og du kan se på hans kropssprog, at nu skulle de bare køre videre. Det er i modgang, at vi viser, hvem vi er. Som mennesker og som team. Og det viser vi virkelig i dag. Spillerne er virkelig tætte.

Der skulle sættes ild i kampen

I det 66. minut fik hjemmepublikummet en ny spiller at se. 18-årige Ernest Nuamah blev sendt på banen til sin debut i FCN-trøjen, og han fik hurtigt indflydelse på begivenhederne med sin fart og udfordrende spillestil. Og så var han som sagt tæt på at blive matchvinder.

– Planen var, at Ernest skulle bringe noget fart og dynamik. Og individualitet. På det tidspunkt ville vi gerne ruske op i kampen, for AGF havde fået os lidt ned i tempo i de minutter, så der skulle sættes noget ild i kampen. Det kan en individualist som Ernest gøre, for han er svær at holde styr på for modstanderen. Han er så hurtig og agil, fortæller Flemming Pedersen.

– På det tidspunkt stod AGF ret dybt, så vi tænkte, at nu skulle vi gå all-in. Han var med til at skabe uro i deres venstre side, så vi fik, hvad vi håbede på – og så kom han endda på tavlen. Det var en god debut for Ernest.

Næste opgave i 3F Superligaen er også på hjemmebane, nemlig allerede på fredag, hvor det vigtige opgør mod SønderjyskE venter. Der er kickoff kl. 18.00, og vi har sat alle billetter til kun 50 kr. – uanset om du er barn eller voksen.

Faktisk er der dobbelt op på FC Nordsjælland i Right to Dream Park den dag. Kl. 12.00 spiller FCN-kvinderne således mod FC Thy ThistedQ – her koster en billet 40 kr. (voksen) / 20 kr. (barn).

Køb dine billetter på billet.fcn.dk.