Ernest Nuamah efter super-debut: Fantastisk at se bolden gå i mål

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

Ernest Nuamah var sekunder fra at blive matchvinder i sin debut for FC Nordsjælland. Men et AGF-mål i tillægstiden forpurrede den perfekte debut. Hovedpersonen selv tager dog en masse med fra kampen.

Han skulle ikke bruge mere end 18 minutter på banen, før første hak i Superligaens målscorings-bog kunne sættes. Ernest Nuamah satte i den grad AGF’s forsvarsspillere på prøve og kronede indsatsen med det, der langt inde i overtiden lignede sejrsmålet.

En imponerende bedrift fra vores 18-årige ghaneser, der over vinteren blev en fast del af Superligatruppen.

– Det var fantastisk at få debut og score på samme tid. Jeg var virkelig glad for at få muligheden for at komme på banen, og vise, hvad jeg kan, siger Ernest Nuamah, der fra bænken kunne se sine holdkammerater dominere mod AGF.

– Vi spillede en god kamp. Vi havde det meste af spillet. Og da jeg kom ind, vidste jeg præcis, hvad jeg skulle gøre. Forsvaret var begyndt at se trætte ud og Flemming sagde til mig, at jeg skulle løbe dybt så snart, vores midtbane modtog bolden.

Selvom de fleste formentlig ville være nervøse inden en Superliga-debut, tog 18-årige Ernest Nuamah det helt roligt.

– Jeg var overhovedet ikke nervøs. For det er jo det her, jeg gør. Det er ok at bliver nervøs engang imellem, men jeg så det som en mulighed for at bevise over for alle, hvad jeg kan.

Og netop en stræben efter at bevise sig selv over for omverdenen gør sig også gældende, når snakken falder på Ernest Nuamahs mål for fremtiden.

– Mit mindset er at hjælpe holdet med at skabe bedre resultater og give den alt, hvad jeg har på banen. De helt store mål på længere sigt er at komme til at spille VM og at blive en rollemodel for unge afrikanske spillere.

Ifølge Ernest selv, har overgangen fra Right to Dream i Ghana til FC Nordsjælland har været nem på grund af de mange tur, som han har været på med det internationale akademi.

– Right to Dream og FCN er jo forbundet. Vi har været her med akademiet for at træne og spille kampe. Derfor ved man ligesom, hvordan tingene foregå. Så det føles som hjemme, selvom man er langt væk hjemmefra.

Den 18-årige målscorer sender en særlig tak til de trænere, der har hjulpet ham til det sted, han er nu.

– Jeg vil bare gerne takke alle fra både Right to Dream og FC Nordsjælland for at tro på mig og give mig chancen for at gøre det her muligt for mig. Det er en stor drøm, der er gået i opfyldelse.

Du kan se højdepunkter fra Ernests debut på vores YouTube-kanal.

Næste chance for at se Ernest Nuamah i aktion er allerede på fredag den 15. april, hvor SønderjyskE gæster Right to Dream Park. Der er kickoff kl. 18.00, og vi har sat alle billetter til kun 50 kr. – uanset om du er barn eller voksen.

Faktisk er der dobbelt op på FC Nordsjælland i Right to Dream Park den dag. Kl. 12.00 skal vores Gjensidige Kvindeligatrup i aktion, når FC Thy-Thisted Q kommer på besøg – her koster en billet 40 kr. (voksen) / 20 kr. (barn).

Køb dine billetter på billet.fcn.dk.