Talentpris: Kühl og Schjelderup blandt verdens største talenter

Kategorier

Hvert år udvælger fodboldmediet GOAL de største talenter i verden til de såkaldte NXGN-lister, og denne gang er der to FC Nordsjælland-spillere iblandt – både en kvindelig og en mandlig.

Hvem er de største talenter i verden lige nu? Det forsøger NXGN og det globale fodboldmedie GOAL hvert år at svare på med de internationale NXGN Awards.

2022-listerne over verdens 20 største kvindelige og 50 største mandlige talenter (født i 2003 eller senere) er netop blevet offentliggjort, og her kan man finde to FC Nordsjælland-spillere i form af Kathrine Møller Kühl og Andreas Schjelderup.

18-årige Kühl er rangeret som nr. 7 på kvindesiden, mens 17-årige Schjelderup er nr. 29 hos herrerne.

– Der er ingen tvivl om, at både Kathrine og Andreas besidder et stort talent, men de er også ekstremt fokuserede og hårdtarbejdende, så det er en velfortjent anerkendelse af dem begge, lyder det fra FC Nordsjællands sportsdirektør, Mikkel Hemmersam.

Ambitiøse på både herre- og kvindesiden

Han glæder sig ikke kun på spillernes vegne over anerkendelsen, men hæfter sig også ved, at der er tale om både et mandligt og et kvindeligt FCN-talent.

– Vi er stolte over, at FC Nordsjælland er repræsenteret på både kvinde- og herresiden. Akademiet har bevist sit værd med herrerne igennem en årrække, men kvinde- og pigedelen er en forholdsvis ny satsning, som allerede har fostret spillere til både U- og A-landshold – og nu også en spiller, der anerkendes som en af verdens bedste i en voksende talentmasse, siger Mikkel Hemmersam.

– Hver dag ser vi, hvordan stab, spillere og administration arbejder målrettet på at skabe og videreudvikle vores talentmiljø. Vi er ambitiøse på både herre- og kvindesiden, og det er naturligt for os konstant at søge efter nye muligheder for at styrke vores set-up på begge områder.

NXGN 2022-listerne toppes af Melchie Dumornay fra Reims og Jude Bellingham fra Borussia Dortmund.

Her du kan se de fulde NXGN-lister: Kvinderne  |  Herrerne

 

LÆS OGSÅ: FCN STYRKER KVINDEFODBOLDEN MED TECHNICAL DIRECTOR