Kvinderne videre til pokalsemi: Fænomenal reaktion på udvisningen

Kategorier

Foto: Gonzales Photo

Lørdag aften bookede FC Nordsjælland en billet til semifinalen i Gjensidige Kvindepokalen med en 3-1-sejr over Kolding IF på udebane – men det var ikke uden dramatik.

Alle tre FCN-mål blev scoret af indskiftere, og da de rødgule var foran 1-0, blev de reduceret til 10 spillere. Dejan Hashemi modtog nemlig sin anden advarsel og dermed en udvisning.

Cheftræner Carmelina Moscato var glad for at se sine spillere lykkes i sidste ende, men ser også potentiale til forbedringer frem mod semifinalerne, som begynder allerede på lørdag.

– Vi var forberedte på kampen og modstanderne, men det var ikke vores bedste præstation som hold. Vi viste dog en stærk karakter og robusthed – og ikke mindst beslutsomhed til at gøre, hvad der var nødvendigt for at vinde. Det er simpelthen en utrolig historie at have indskiftere, som træder ind og afgør kampen for os – med 10 spillere på banen – og det viser, hvor robuste vi er.

– I første halvleg følte jeg ikke, at vi var modige nok på bolden og spillede den type fodbold, vi vil praktisere – flydende og farligere. Defensivt udførte vi et ganske anstændigt stykke arbejde for at stække Koldings styrker oppe foran og på siderne. Vi lavede ikke så mange ændringer i pausen, men vi gav helt sikkert spillerne den nødvendige selvtillid til at holde fast i vores ‘gameplan’ og eksekvere den med højere kvalitet.

– Den ro og beslutsomhed, spillerne viste som reaktion på Dajans røde kort, var fænomenal. De fokuserede på den nye opgave, der skulle løses med blot 10 spillere, og vi scorede to mål i de perioder, hvor Kolding havde momentum. Alle spillerne kæmpede for at levere, hvad der skulle til i den situation som hold, fortæller Carmelina Moscato.

Pokalsemifinalerne spilles over to kampe. På lørdag den 12. marts foregår det hjemme i Right to Dream Park, mens der er returopgør en uge senere.

 

Kolding IF – FC Nordsjælland

0-1 (69′): Mariah Lee
0-2 (81′): Cecilie Larsen
1-2 (84′): Brianne Reed (selvmål)
1-3 (94′): Simon Andersen

Udvisning (78′): Dajan Hashemi