IWD-kampen: To hold – én klub | Break the Bias #4

Kategorier

I anledning af International Women’s Day havde FC Nordsjælland gjort uge 10 til International Women’s Week. Ugen igennem satte vi således fokus på at bryde fordomme i og om kvindefodbold.

Da Superliga-herrerne fredag aften løb på banen mod SønderjyskE, spillede de med Kvindeliga-holdets navne på ryggen som en hyldest. Se de specielle trøjer – som havde #BreakTheBias tryk på fronten – i aktion i videoen ovenfor.

 

Break the Bias #1

Vi fortalte historien om, hvordan kvindefodbold – med Flemming Pedersens egne ord – har gjort ham til et bedre menneske.

Inden FC Nordsjælland gik ind i kvindefodbold havde Superliga-cheftræneren aldrig set en kvindekamp. Nu sparrer og samarbejder han med Kvindeliga-holdets cheftræner, Carmelina Moscato – ikke kun for at dele ud af sin store erfaring, men også for selv at lære. Vi vil skildre, hvordan de inspirerer hinanden i hverdagen, og hvordan det har givet begge hold, staben og klubben værdi at have både kvinde- og herrefodbold.

 

 

Break the Bias #2

Vi har også delt kvindespillernes egne fortællinger om, hvordan det er at være kvinde i en – traditionelt set – mandeverden. Fælles for dem er, at de drømmer om mere – og at de kæmper for, at det skal lykkes.

 

 

Break the Bias #3

Derudover vil vi forsøge at inspirere andre til “Break the Bias” i fodboldverdenen ved at fortælle, hvordan og hvorfor FC Nordsjælland gik ind i en kvindesatsning – og ikke mindst hvilke udfordringer, overraskelser og gevinster det har givet.