“Hvorfor har vi ikke gjort det noget tidligere?” | IWD 2022

Kategorier

Når kalenderen siger 8. marts, betyder det International Women’s Day. En kampdag, FC Nordsjælland har tradition for at støtte og markere. I år er ingen undtagelse – og denne gang gør vi det til International Women’s Week, hvor vi ugen igennem sætter fokus på at bryde fordomme i kvindefodbold.

Ærligt. Det var en mand udefra, der skulle skubbe FC Nordsjælland i gang med kvindefodbold. Men heldigvis gjorde Tom Vernon netop dét, da han og Right to Dream trådte ind som nye ejere.

Godt nok manglede der f.eks. baner og omklædningsrum, men reaktionen var klar: “Det må vi finde ud af. Nu gør vi det.”

I dag er kvinde- og pigefodbolden en integreret del af klubben og organisationen, og i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag vil vi forsøge at inspirere andre til “Break the Bias” ved at fortælle, hvordan og hvorfor FC Nordsjælland gik ind i en kvindesatsning – og ikke mindst hvilke udfordringer, overraskelser og gevinster det har givet.

Præsenteret i samarbejde med DHL.

Herrerne hylder kvinderne med nyt trøjetryk

Vores International Women’s Week sluttes af med en regulær fodboldfest i Right to Dream Park, hvor Superliga-spillerne hylder Kvindeliga-holdet ved at spille med kvindespillernes navne på ryggen til fredagens kamp mod SønderjyskE – og dagen efter løber kvinderne selv på banen i Farum til den første af to pokalsemifinaler mod FC Thy-Thisted Q. Billetsalget til begge kampe er allerede i fuld gang på billet.fcn.dk – endda til nedsat pris.

Workshop: Vidensdeling og inspiration

Vi hylder den ekstra energi, glæde og passion, men også læring og perspektiv, som vores kvinde- og pigeafdeling har bragt os hver eneste dag som klub, siden vi åbnede for begge køn på akademi og seniorplan i 2018. Det er vores klare overbevisning, at det har gjort vores klub og vores miljø til et bedre sted for alle.

Vi tror på, at kvindefodbolden – ligesom med så mange andre ting – er i størst fremdrift, når vi løfter i flok, og kvindefodbolden har brug for, at vi sammen får flyttet den endnu længere. Derfor har vi inviteret en række klubbers formænd og beslutningstagere til en workshop inden fredagens Superliga-kamp i Right to Dream Park. Formålet er at dele erfaringer og udfordringer fra klubbernes hverdag og forhåbentlig inspirere hinanden til at gøre en forskel ude i miljøerne.