Flemming P. efter 1-1: Jagtede fuldt udbytte

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Cheftræner Flemming Pedersen var ikke tilfreds med FC Nordsjællands første halve time af 1-1-opgøret mod SønderjyskE fredag aften, men glædede sig over mentaliteten og tempoet i den resterende del.

FC Nordsjælland fik den værst tænkelige start på fredagens Superliga-opgør i Right to Dream Park. Stadionuret havde kun lige rundet et enkelt minut, da gæsterne fra SønderjyskE fik bolden i nettet efter et hjørnespark. Derefter fulgte en halv time, hvor de rødgule kæmpede med at få åbnet modstanderens defensiv.

– Vi manglede bevægelse. Inden kampen talte vi om, at det var vigtigt, at vi ikke kom til at stå i positionerne, men vi må erkende, at vi spillede for langsomt. Det var først efter en halv time, at vi fik sat tempo i kampen – og at vi begyndte at spille bolden frem, når vi erobrede den, og ikke tilbage i banen. I begyndelsen af kampen kunne SønderjyskE nå at organisere sig, og vi kom til at spille mod et konstant etableret forsvar i den periode, lyder det fra cheftræner Flemming Pedersen.

– Samtidig havde SønderjyskE held med at få sat nogle stop i spillet. Der var en del dødboldsituationer i første halvleg, og vi var for dårlige til at samle andenboldene op efter deres lange målspark. Den første halve time var på SønderjyskEs præmisser, og det blev urytmisk for os.

Chancer nok til at vinde

Til gengæld glæder FCN-cheftræneren sig over, hvordan spillerne mentalt rejste sig efter den svære start, fik sat tempo i spillet og skabte chancer til at score mere end det udlignende mål.

– Vi startede anden halvleg i et højt tempo og fik scoret et hurtigt mål. Derefter forsøgte vi at holde det høje tempo, og SønderjyskE fik ikke ro på bolden. Målet gjorde måske, at de til tider forsøgte at gå lidt højt op, og så blev der mere plads til at spille igennem deres kæder, siger Flemming Pedersen.

Med kampens udvikling in mente var det derfor den skuffede mine, der var fremtrædende hos ham selv, staben og spillerne efter kampen.

– Havde vi udlignet i sidste minut, så havde stemningen måske været anderledes, men vi scorede tidligt i anden halvleg og jagtede derefter fuldt udbytte. Vi skabte nogle rigtig gode muligheder – og dermed nok til at vinde – og så er man skuffet over, at det ikke lykkes.

– Vi har haft så mange kampe i efteråret, som vi har sat over styr i anden halvleg. Nu har vi spillet tre gode anden halvlege i træk – og tre kampe uden nederlag. Det giver også noget substans og ekstra tro på tingene. Alle hold har brug for substans, og det er vi ved at bygge. Men vi er simpelthen så ærgerlige over, at vi ikke kunne give vores hjemmepublikum en sejr.

Allerede lørdag er der masser af fodbold i Right to Dream Park. Først skal U19-holdet i aktion mod FC Midtjylland (kl. 13.00), og derefter spiller Kvindeliga-holdet den første af to pokalsemifinaler mod FC Thy-Thisted Q (kl. 16.00).

Der er gratis adgang til U19-ligakampen, som også kan livestreames her. For info om billetter til og livestream af kvindekampen – klik her.