Sidste dag i Spanien: Hjortebjerg gør status

Kategorier

I de seneste ti dage har Superliga-truppen været samlet på træningslejr i Oliva ved den spanske Middelhavskyst. Her har spillere og stab forberedt sig på forårssæsonen, der åbnes hjemme mod Brøndby d. 20. februar kl. 16.00. Assistenttræner Frank Hjortebjerg giver et overblik over træningslejrens fokus, samt hvordan den er gået.

– Vi evaluerede efterårssæsonen hen over vinteren, og i den forbindelse satte vi nogle fokuspunkter op, som vi gerne ville fokusere særligt på her i pre-season. Vi har prøvet at lave en god plan for det taktiske i spillet og kombineret det med det fysiske, fortæller assistenttræneren.

Træningslejren har blandt andet handlet om at blive bedre med bolden, men der er også kommet syv nye spillere til, som skulle integreres i truppen. Det er ifølge Frank Hjortebjerg gået godt.

– Forberedelserne har handlet meget om nogle ting, vi vil med bolden, hvor vi har haft nogle strukturer og spillestilsprincipper, vi gerne vil gå mere i dybden med. Så har vi også fået nogle nye spillere ind, som vi også skulle ’onboarde’ på alle de ting. Det er vi faktisk lykkedes godt med på kort tid, synes jeg, og vi har også fået sat det i spil i to kampe.

– Rocco (Ascone, red.) har været syg, så han havde en lidt forsinket start i forhold til nogle af de andre, men han er kommet godt efter det. Så er der nogle ting, som falder spillerne meget naturligt ind – for eksempel Benjamin (Nygren, red.) i de offensive positioner og gennembrudsspil. Det har været meget naturligt for ham. Overordnet synes jeg, de er kommet godt med både socialt og spillemæssigt. Og de har leveret på en måde, der gør, at de også er i spil til de kampe, der kommer, lyder det fra Frank Hjortebjerg.

Han og resten af trænerteamet har haft 34 spillere at arbejde med på turen, og det har krævet benhård prioritering og en fin balancegang. Alle skal holdes skarpe – og så skal de samtidig finde frem til den bedst mulige start-11 til forårspremieren i næste weekend.

– Vi laver for eksempel en benhård prioritering. Det vil sige: Hvad er vigtigst for os nu? Er det at arbejde med dem, vi tænker skal spille mod Brøndby, eller er det vigtigere at få hele gruppen med på nogle ting?

– Hvis det er noget positionelt, har vi typisk alle med. Hvis det er noget kollektivt taktisk på tværs af positioner, differentierer vi indimellem. Så det er en mellemting af benhård prioritering, men samtidigt have alle med. Samtidigt vil vi også gerne dyrke den stærke konkurrence, der er på holdet, så vi prøver ikke at gøre det for opdelt, siger Frank Hjortebjerg.

Du kan stadig nå at sikre dig en plads til forårspremieren mod Brøndby IF på Right to Dream Park – kig forbi billet.fcn.dk.