Kurland trods premiere-nederlag: Det ser lovende ud 

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

I lørdags blev forårssæsonen i U19-ligaen fløjtet i gang, da vi var på besøg hos FC Midtjylland i Ikast. Premieren var resultatmæssigt ikke positiv, men i forhold til spillet med bolden og den defensive organisation var der meget positivt at tage med fra kampen. 

Efter et par måneder uden aktivitet i U19-ligaen var vi i lørdags tilbage, da FC Midtjylland var værter. På trods af fint spil med bolden og en stærk defensiv, måtte vi se os slået med 2-1.

Selvom kampen ikke gav yderligere point på kontoen, kigger cheftræner Kasper Kurland stadig tilbage på kampen med fortrøstning, da han så sit mandskab i en god forfatning.

– I forhold til mange af de ting, vi gerne vil have frem i vores spil, så synes jeg, at vi leverede rigtig godt. Vores presspil og generelle forsvarsspil så rigtig fint ud, hvor vi holdt FC Midtjylland til kun få chancer.

– Desværre var vi selv kraftigt involveret i deres to mål. Selvom det selvfølgelig ikke var godt, så var vi tilfredse med, at deres mål ikke var i situationer, hvor vi var organiseret, og hvor de spillede igennem os.

– Men når man ser over hele kampen, hvor vi havde 62 % af boldbesiddelsen, så synes jeg, at det viser, at vi er på rette vej. Vi har taget mange af de rigtige skridt, men vi står selvfølgelig stadig tilbage med en skuffet følelse. Vi havde ikke nok afslutninger og ender dermed også kun ud med at score ét mål. Midtjylland forsvarede sig godt, men omvendt var vi ikke helt på plads endnu i forhold til at få skabt nok chancer.

– Men at vi er på så højt et niveau på bolden allerede nu, synes jeg, er lovende. Vi kommer til at arbejde på at få omsat vores store overtag på bolden til endnu flere chancer og afslutninger, så vi kan tage det næste skridt i vores udvikling som hold.

Kampfakta:

FCM – FCN

1-0 (‘7): Danijel Djuric

2-0 (‘36): Gustav Christensen

2-1 (‘40): Mikkel Lejbowicz

Du kan se højdepunkter fra lørdagens kamp på vores YouTube-kanal.

På lørdag får vi mulighed for at rette op på sidste weekends resultat, når vi gæster AC Horsens. Der er kampstart klokken 12.30.