Kathrine Kühl kåret til Årets Kvindelige Talent 2021

Kategorier

2021 var et fantastisk år for FC Nordsjællands Kathrine Kühl. I en alder af blot 17 år fik hun debut på A-landsholdet i april mod Wales, og siden er fulgt yderligere otte A-landskampe for den nu 18-årige midtbanespiller.

Udviklingen er på mange måder gået stærkt for talentfulde Kathrine Kühl, som ligeledes har indtaget en vigtig rolle på FC Nordsjællands Gjensidige Kvindeliga-hold, bl.a. med konstant øget ansvar.

Og den flotte udvikling er blevet bemærket blandt kollegaerne på grønsværen i både ind- og udland. De har således kåret Kathrine Kühl til Årets Kvindelige Talent 2021.

– Jeg havde slet ikke set det komme. Det er mega stort at vinde sådan en pris, og det er jeg meget stolt over. Det kan man ikke være andet end taknemmelig for, lød reaktionen fra Kühl, da holdkammeraterne og Spillerforeningen overraskede hende med den gode nyhed.

– Hver dag gør mine holdkammerater mig endnu bedre, så de er også en stor del af denne her pris.

Den prestigefyldte titel uddeles én gang om året til den mest lovende, danske spiller i den danske liga eller udlandet, som er under 22 år på afstemningstidspunktet.

Valget foretages af fodboldspillere i den hjemlige Danmarksturnering og de danske udenlandsprofessionelle – og det er ikke muligt at stemme på en spiller fra sin egen klub.

– Det har været et af mine bedste fodboldår – hvor jeg har rykket mig allermest. Både på grund af min debut på A-landsholdet, som har fyldt meget og været en stor motivation for mig, men også på grund af den måde, vi har rykket os på her i FC Nordsjælland. Det gælder også min egen rolle på holdet. Det har været virkelig udviklende, fortæller Kathrine Kühl.

– Jeg har fået mere og mere ansvar inde på banen, end jeg har haft tidligere. Selvom jeg er meget ung, så har jeg fået samlet noget erfaring, og jeg vil gerne hjælpe med at tage mig af de nye, der kommer op på holdet. Jeg arbejder meget på at blive bedre til at tage endnu mere ansvar, tilføjer Årets Kvindelige Talent 2021.