Flemming P.: Vi er fortrøstningsfulde

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Søndag eftermiddag åbnede FC Nordsjælland Superliga-foråret med et opgør mod de forsvarende mestre fra Brøndby IF hjemme på Right to Dream Park. Efter en fornuftig første halvleg var det dog gæsterne, der fik lagt et tryk fra anden halvlegs start – og i sidste ende kunne rejse hjem til Vestegnen med en 2-0-sejr.

– Der er selvfølgelig altid en følelse af skuffelse efter et nederlag. Men der er også en følelse af afklarethed, da kampen ikke er vanskelig at analysere, lyder det fra cheftræner Flemming Pedersen, som tilføjer:

– Nogle af vores udfordringer blev udstillet. Selvom vi spillede os fint igennem Brøndbys første pres, havde vi svært ved at accelerere spillet videre derfra. Det skal vi selvfølgelig have kigget på, så vi spiller endnu hurtigere. Der manglede lidt kvalitet, selvom vi havde muligheder for at gøre chancerne endnu større. De gange, vi formåede at spille os ned bag dem, manglede vi lidt fart.

– Men ellers var det en godkendt indsats, og overordnet set var det en fin holdpræstation. Vi er fortrøstningsfulde, da vi så et hold med mere substans, end vi havde i efteråret. Og det er virkelig værd at tage med.

God start for de fem debutanter

Den rødgule startopstilling bød på hele fem debutanter. Andreas Hansen i målet, Erik Marxen i forsvaret, Mads Bistrup på den centrale midtbane og Benjamin Nygren plus Mads Kristian Hansen i den forreste linje fik således de første officielle minutter i FCN-trøjen efter at være kommet til klubben i vinterpausen.

– Vi tager mange positive ting med fra kampen. Man kan aldrig være sikker på sin fornemmelse inden første kamp med mange nye i startopstillingen, men det var tydeligt, at der er potentiale i holdet i det relationelle – og det var det, spillerne gav udtryk for i omklædningsrummet efter kampen, fortæller Flemming Pedersen.

– Der var selvfølgelig skuffelse at spore, men spillerne kan også føle, at der er meget potentiale i holdet. Der er virkelig noget at bygge videre på.

Han tilføjer, at det “så rigtig fint ud for alle fem nye i startopstillingen” – og at han forventer, at det kun vil blive endnu bedre fremadrettet.

– Som vi har set i opstarten, giver Andreas Hansen os en stor fordel i spillet. Han er så dygtig med fødderne, at modstanderne har svært ved at gå op og lægge et højt pres på os. Og vælger de at gå højt, så har han evnerne til at sende bolden ned bag modstanderens bagkæde.

– Erik (Marxen, red.) har, som han også viste i dag, en god venstre fod og er rigtig stærk i duellerne. Samtidig fylder han også meget verbalt, så det var også en rigtig god debut.

– Mads Bidstrup hører man også meget verbalt. På samme tid klæder det også vores spil, at vi har én på midten, som kan vinde mange dueller og dækker et stort område med sit presspil. Så det var meget positivt at se.

– Vi kan se, at Benjamin Nygren befinder sig godt, når han trækker ned i mellemrummet og kan holde fast i bolden. Han skal lige vænne sig til ligaen, og han var selvfølgelig hårdt matchet i dag over for Andreas Maxsø. Men han viste alligevel i flere sekvenser, at han kan holde Maxsø væk og holde fast i bolden. Vi har før mistet rigtig mange bolde, når vi har spillet den frem i efteråret. Så han er en god, boldfast 9’er-type.

– Og det samme kan jeg sige om Mads Kristian Hansen. Han er boldfast og en dygtig én-mod-én-spiller.

– Så når alle fem, sammen med de to andre nye, Ernest Nuamah og Rocce Ascone, bliver spillet bedre ind på holdet, skulle vi gerne få nogle gode resultater og mange sejre ud af det.

– Til slut var det også dejligt at se, at mange af vores fans blev hængende efter kampen, så vi havde mulighed for at sige tak for kampen til alle. Det var virkelig dejligt.

Den næste mulighed for at jagte en sejr er på søndag kl. 14:00, hvor der venter endnu en hjemmekamp. Modstanderen er Randers FC, og du kan købe din billet på billet.fcn.dk.