Stor handel mellem FCN og FCM

Kategorier

Fotos: Gonzales Photo

FC Nordsjælland har købt angriber Mads Kristian Hansen i FC Midtjylland, der får forsvarsspiller Mads Døhr Thychosen til Herning som en del af handlen.

For to et halvt år siden købte FCN Mads Døhr Thychosen i FC Midtjylland. Nu går turen tilbage til Herning som en del af aftalen om købet af den 19-årige angriber Mads Kristian Hansen, der med øjeblikkelig virkning skifter til FC Nordsjælland på en 4,5-årig kontrakt. Mads Hansen har spillet 14 kampe for FCM’s 3F Superligahold og er en del af det danske U19 landshold. En byttehandel, der får de fleste i FCN til at smile med det ene øje og græde med det andet.

Sportsdirektør Mikkel Hemmersam:
– Mads Hansen er en meget talentfuld angriber, som på trods af sin unge alder har en imponerende fysik og en meget direkte tilgang i sit spil. Vi har længe følt, at han ville passe godt ind i vores miljø og spillestil, og vi tror på, at han kan gå direkte ind og presse på i kampen om spilletid i vores offensiv i FC Nordsjælland. Derfor er vi også meget glade for, at vi nu kan byde Mads Hansen velkommen i klubben.

– At tage afsked med Mads Døhr er en svær beslutning, da han er en meget vellidt person og spiller hos os på og uden for banen. Mads kom hertil for at udføre en svær opgave, hvor han skulle tilføje fight, vildskab, humør og stabile præstationer på banen, og den opgave har han løst upåklageligt. Mads har i flere perioder gjort en stor forskel og taget et stort ansvar i FCN, hvor man har kunne mærke ham i samtlige af de 75 kampe, han har spillet hos os. Nu er der flere skuldre i truppen til at bære ansvaret, og vi vil derfor ikke stå i vejen for, at Mads kan få mulighed for at tage tilbage til FCM, hvor der er brug for ham og der venter endnu en af den type udfordringer, som vi ved, driver ham. Vi vil gerne takke Mads for en stor indsats hos os, og vi vil ønske ham alt det bedste fremover i karrieren. Vi vil følge ham tæt og ikke udelukke, at vores veje kan krydses igen en dag.

Mads Døhr Thychosen:
– Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er svært at forlade et sted, hvor man har det så godt, som jeg har haft det i FCN. Jeg har lært nøjagtigt lige så meget, som jeg havde håbet på, da jeg tog beslutningen om at skifte til Nordsjælland, og jeg tager helt sikkert afsted som en klogere, dygtigere og bedre spiller og leder. Jeg ved, at der er flere i truppen nu, som kan tage over efter mig på de områder, hvor jeg byder ind, og jeg har samtidigt fået en mulighed for at tage en ny udfordring op et sted, hvor jeg ikke helt fik færdiggjort arbejdet i sin tid. Derfor har jeg takket ja til at skifte, selv om det ikke er en let beslutning. Jeg vil gerne takke mine holdkammerater, staben og alle omkring klubben i FC Nordsjælland. Det har virkelig været en fornøjelse, og jeg kommer til at savne jer alle.

Mads Kristian Hansen:
– Jeg er sindssygt glad for, at det er faldet på plads. Jeg har kendt til FCN’s interesse i mig længe, og det er en klub, jeg gerne ville til. Måden de spiller på, det indtryk jeg har fået af trænerstaben og klubbens tiltro til unge spillere har været afgørende for mit valg. Jeg kan se mig selv i den trup, og jeg kan se mig selv byde ind med noget og udvikle mig i FCN. Min ambition på kort sigt, er at hjælpe klubben længere op i tabellen og være en spiller, der kan levere de afgørende ting i kampene. Jeg ved, det vil kræve hårdt arbejde og en ydmyg tilgang fra min side, men jeg tror på, at jeg kan bidrage på og uden for banen. Jeg er en knægt fra det midtjyske, så det føles mærkeligt at sige farvel til FCM, hvor jeg virkelig har haft en god tid. Men det er ikke et fravalg af dem, men derimod et tilvalg af den mulighed jeg har nu får FC Nordsjælland. Det glæder jeg mig virkelig til at komme i gang med.