Smalt nederlag i Superliga-truppens første test

Kategorier

Foto: Gonzales Foto / Dejan Obretkovic

Her til eftermiddag spillede vores Superliga-trup årets første træningskamp, da Viborg FF var på besøg i Right to Dream Park og kunne tage hjem til Jylland med en smal sejr på 1-2. Opgøret blev spillet over tre halvlege á 40 minutter og bød på en en masse minutter i benene til mange forskellige spillere.

Forårssæsonen af 3F Superliga bliver skudt igang om fire uger, hvorfor vores bedste Superliga-trup er i fuld sving med pre season. I dag ventede opstartens første træningskamp mod Viborg FF, som allerede havde spillet to træningskampe inden dagens opgør, som blev spillet over 3×40 minutter hjemme i Farum.

Vi kom fint ud til første halvleg og havde en stor chance for at bringe os foran 1-0 efter mindre end 20 sekunder, men i stedet scorede gæsternes Jeff Mensah til 0-1 efter 21 minutter. 10 minutter senere bragte Maksim Stjopin, der normalt huserer på vores U19-hold, balance i regnskabet, da han scorede til 1-1 efter fornemt forarbejde af Andreas Schjelderup. Flere mål blev der ikke scoret i den første af tre halvelge.

Seks minutter inde i anden halvleg stangede Viborgs Lars Kramer et hjørnespark i kassen til 1-2. Midtvejs i anden halvleg skiftede begge hold næsten hele holdet, hvorfor en masse spillere fik minutter i benene i løbet af de 120 minutter. Der blev dog ikke scoret flere mål, og dermed måtte vi tage til takke med et smalt nederlag på 1-2.

Flemming Pedersen var begejstret for at komme i kampaktion igen. Cheftræneren var glad for, at mange spillere fik minutter i benene, spottede flere positive ting ved dagens præstation og var tilfreds med modstanden fra Viborg, men han fortæller også, at alle truppens medlemmer ikke er på samme fysiske niveau lige nu, hvorfor der i dag var relativt stor kvalitetsforskel på kampens første og sidste 60 minutter.

– Det var en god og fin første træningskamp, hvor Viborg mødte os med det, som vi håbede på. De gik højt på os, hvilket gjorde, at vi fik trænet vores opbygningsspil overfor et højt pres, ligesom vi også fik trænet vores eget høje pres. Det var to af de vigtigste fokuspunkter i dag, udover at vi selvfølgelig også skulle rykke os fysisk.

– Og så havde vi også meget fokus på holdhånden og at hver enkelt skulle bidrage til holdet. Det er ikke nok at spille for sig selv, man skal også bidrage med eksempelvis kommunikation, returløb eller gode aktioner for holdets bedste. Og der var jeg tilfreds med, hvad jeg så.

– Jeg var selvfølgelig mest tilfreds med de første 60 minutter, hvor jeg synes, vi spiller med fin kvalitet. Det er et meget ungt hold, vi starter med, hvor ‘Jaxe’ er ældste mand med 20 år, men der er stadig et par alt for grove fejl, som vi eksempelvis bliver straffet af på Viborgs mål.

– De sidste 60 minutter falder kvaliteten i kampen væsentligt. Mange af de spillere, der var på banen til sidst, mangler noget fysisk kvalitet lige nu. Vi har en trup, der kvalitetsmæssigt er på meget forskelligt niveau, fordi spillerne er kommet ind og ud på forskellige tidspunkter her i opstarten. Det kunne vi se i anden halvleg, hvor vi eksempelvis også var nødt til at spille Willy Kumado og Lucas Lykkegaard ude af position, som kantangribere, fordi der var nogle spillere, der sad over i dag.

Kampfakta:

FC Nordsjælland – Viborg FF (3×40 minutter)

0-1 (21′): Jeff Mensah
1-1 (31′): Maksim Stjopin
1-2 (46′): Lars Kramer

Du kan se eller gense kampen (eller blot finde de 3 mål) via vores YouTube-kanal,hvor opgøret stadig er tilgængeligt.

På lørdag spiller vi næste træningskamp, når svenske IFK Göteborg kommer på besøg i Right to Dream Park til 120 minutters test. Vi livestreamer naturligvis opgøret, men der er også gratis entré ved fremvisning af Coronapas.