Emilie Schrøder skal spille College-fodbold i USA

Kategorier

Emilie Schrøder var i FC Nordsjælland som ungdomsspiller, men vendte i sommer tilbage til klubben efter et ophold hos B.93. Nu tager den unge målmand et nyt step på rejsen, da hun tager til USA for at spille College-fodbold.

Emilie Schrøder er en 19-årig målmand, der kom til Farum/FC Nordsjælland tilbage i 2017, da klubben lancerede en stor investering i kvindefodbold. Den unge keeper spillede ungdomsfodbold i klubben, og blev også indlemmet i seniortruppen, inden hun tog et smut til B.93 i København.

I sommer vendte den unge målmand retur til Farum i jagten på at udfordre sig selv på højeste niveau i Danmark. Nu søger Schrøder væk fra landets grænser i jagten på nye udfordringer, hvorfor hun takker af i FCN med en masse gode minder.

Emilie Schrøder:
– Min tid i Nordsjælland har været virkelig god og har præsenteret mig for det professionelle seniorliv som fodboldspiller. Det har været fantastisk at være en del af det team, der er. Ikke nok med at træningspassene ude på banen har været på et højt niveau, men jeg har også haft muligheden for at udvikle mig fysisk og mentalt, hvilket er noget, der har hjulpet mig meget det sidste halve år, og er værktøjer jeg vil bruge fremover.

– Den skarpeste oplevelse i min tid som FCN-spiller fik jeg, da jeg som U18-spiller var med på turen til Ghana og Right to Dream Academy. Den tur står meget klart i min hukommelse og stemmer overens med de værdier, jeg efterlever i hverdagen. På den tur blev jeg for alvor klar over, at når jeg engang ikke skal spille fodbold længere, vil jeg gerne arbejde med børn og deres udvikling.

– Jeg har meget længe haft en drøm om at komme til USA – faktisk lige siden jeg så “Bend it like Beckham” i folkeskolen. Jeg troede aldrig rigtig på, at jeg ville komme afsted, men i løbet af 9. klasse og 1.G åbnede der sig en mulighed. Jeg har valgt, at det er det rigtige for mig, da jeg ser det som en fantastisk mulighed for at udvikle mig personligt, mens jeg samtidig kan spille fodbold og få en uddannelse – og så jagte drømmen om at gå fuldtid på fodbold efter College.

Mikkel Hemmersam:
– Emilie har været et fantastisk bekendtskab i vores Gjensidige Kvindeliga-trup, siden hun kom tilbage i klubben i sommer. Hendes værdier matcher i den grad vores, og samtidig er hun en talentfuld målmand, der har bidraget med meget i vores træningsmiljø.

– Vi bliver altid stolte og glade, når vores egne spillere får chancen for at komme ud i verden, prøve sig af og udvikle sig i et anderledes miljø. Derfor glæder vi os også til at følge med i Emilies næste kapitel i USA, hvor vi er sikre på, at hun vil udvikle sig både personligt og fodboldmæssigt i jagten på at nå sin drøm.